22 november 200700:00

Knappe zege Eindhoven

Eindhoven IJsbrekers behaalde afgelopen weekend hun beste resultaat van het seizoen. Tegen de sterker geachte Dordrecht Lions behaalde Eindhoven de derde overwinning van het seizoen. Provinciegenoot Tilburg was ook succesvol en won beide wedstrijden.

Eindhoven - Dordrecht

Dordrecht Lions verspeelde dure punten in de strijd om de tweede plaats. De Lions kwamen na een kwartier spelen op achterstand in de Lichtstad. Nick Verschuren opende de score voor de thuisploeg tijdens de tweede powerplay Brabantse powerplay. Het was voor Verschuren de tweede goal in vier wedstrijden.

In de tweede periode leek Dordrecht de wedstrijd naar zich toe te grijpen. Drie onbeantwoorde doelpunten leken de Lions na veertig minuten op weg te helpen naar de derde overwinning op rij. Don Galjaard, Joop Visser en Jeroen Beulink wisten te scoren voor de bezoekers.

Maar Eindhoven toonde veerkracht en strijd in de laatste periode en dat resulteerde al binnen twee minuten in de gelijkmaker. Dennis Frederiks en Johnny van Putten brachten hun ploeg langszij: 3-3. Van Putten is dit seizoen veruit de meest productieve speler van de IJsbrekers met een totaal van zes treffers.

Halverwege de derde periode besliste Eindhoven de wedstrijd. Een straf tegen Edgar Dekker werd Dordrecht uiteindelijk fataal. In de daaropvolgende powerplay scoorde Kristoffer Torgensen de game-winning goal. Twee minuten later gooide Twan Jonkers met zijn eerste doelpunt van het seizoen de wedstrijd in het slot. Dankzij de 5-3 zege komt Dordrecht op gelijke hoogte met Zoetermeer Panters. Beide ploegen lijken samen met Heerenveen Flyers uit te gaan maken wie als vierde de play-offs bereikt.

Tilburg - Zoetermeer

Zoetermeer Panters was dichtbij een verrassende zege in Tilburg. De Tilburgers kwamen pas in de voorlaatste minuut op gelijke hoogte. Tilburg kwam in de spannende wedstrijd wel op voorsprong. Na acht minuten spelen opende Bart Meertens op aangeven van Nick de Ruijter de score.

De Panters wisten echter de stand om te buigen en namen aan het begin van de derde periode een 1-2 voorsprong. Dennis van der Bol en Richard Borgman wisten Marcel den Hartog te passeren. Deze voorsprong leek Zoetermeer vast te gaan houden maar Robbert Maas gooide roet in het eten voor de Panters. Maas is inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats op de topscorerslijst van de Eerste Divisie met negen goals en acht assists.

In de overtime wist Tilburg al snel de klus te klaren. Niels Leeuwenkamp liep aan het einde van de reguliere speeltijd tegen een straf aan. Vlak voor het verstrijken van de powerplay wist Reinier Staats de winnende goal langs goalie Paul Rijsdam te schieten.

Geleen - Tilburg

Ook in de tweede wedstrijd van het weekeinde had Tilburg het niet makkelijk. Tegen het nog puntloze Geleen won Tilburg ternauwernood met 4-5. Na een doelpuntloze eerste periode opende Niels van Sloun aan het begin van de tweede periode de score voor Geleen. De Tilburgers stelde daarna orde op zaken en namen via Joep Andries, Robbert Maas en Robbert Marcelis een 1-3 voorsprong. Geleen legde zich echter niet neer bij deze achterstand en via Brian Kolodziejczyk verkleinde de Limburgers in de 39e minuut de marge tot Ă©Ă©n treffer.

Vroeg in de derde periode leek Geleen op weg naar een grote stunt door een 4-3 voorsprong te nemen. Niels van Sloun scoorde tweemaal op rij en completeerde daarmee zijn hattrick. Uiteindelijk wist Tilburg toch de overwinning te boeken dankzij hun powerplay. Twee straffen tegen Geleen werden prima omgezet in twee doelpunten. De ervaren spelers Joep Andries en John van Biezen zorgden voor de drie punten.

Zoetermeer - Utrecht

Koploper Utrecht Dragons kwam geen moment in gevaar in de uitwedstrijd tegen Zoetermeer Panters. In de eerste periode zorgden Martijn Leenen en Stefan Collard voor een comfortabele 0-2 voorsprong.

De kansen voor Zoetemeer werden nog kleiner nadat Bart van Roosmalen Utrecht op een 0-3 voorsprong schoot. Deze marge van drie goals zou ook in stand blijven voor Utrecht.

Beide ploegen scoorden in het restant van de wedstrijd nog tweemaal. Thomas ter Haar en Bas Britstra waren trefzeker voor Zoetermeer terwijl Bart van Roosmalen en Valentijn Faber de doelpunten aan Utrechtse zijde voor hun rekening namen.