26 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Kneepkens weg bij Geleen

Willem Kneepkens maakt niet langer deel uit van de selectie van Eaters Geleen. De 23-jarige speler die zowel als aanvaller als verdediger werd ingezet kan volgens de club het ijshockey niet combineren met het overnemen van het bedrijf van zijn vader.

Dat meldt Eaters Geleen op de website. Volgens dagblad De Limburger is het afscheid echter niet helemaal vrijwillig. De krant meldt dat Kneepkens afgelopen zondag ruzie had met coach Dave Hyrsky over het gebrek aan ijstijd in de wedstrijd tegen Tilburg Trappers.

Teammanager Maurice Nelissen wil het verhaal in de krant bevestigen noch ontkennen. Willem Kneepkens debuteerde op piepjonge leeftijd in het seizoen 1997/98 voor Geleen, dat toen in de Eerste Divisie uitkwam. Sinds 2000 maakt hij definitief deel uit van de selectie van Eaters. In 194 wedstrijden kwam hij tot vier goals en achttien assists.

De Limburger meldt tevens dat de 17-jarige verdediger Glenn Bakx is toegevoegd aan de selectie van Eaters. Bakx werd eerder dit jaar nog uitgeroepen tot beste verdediger bij het WK U18 in Merano, Italië. Bakx begon het seizoen op het hoogste jeugdniveau in Duitsland bij Metro Stars Düsseldorf. Zijn tweelingbroer Scott maakt al deel uit van de selectie van Geleen.