Flyers gordon close 0708

25 augustus 200900:00

Door Joep Meijsen

Komst Gordon/Levitin definitief

Heerenveen Flyers kan komend seizoen definitief beschikken over imports Andrey Levitin en John Gordon. De inzamelingsactie om de spelers binnen te halen heeft voldoende opgebracht.

De terugkeer van de beide imports is vandaag door Heerenveen bekendgemaakt. Flyers meldde vorige maand al bezig te zijn met beide spelers. Het was echter afhankelijk van extra budget of dit ook daadwerkelijk mogelijk zou worden. Daartoe werd zowel een beroep gedaan op sponsoren als op toeschouwers.

Levitin speelde vanaf de start van het seizoen 2006/07 twee jaar in Heerenveen. Twee keer haalde hij met Flyers de finale om het landskampioenschap, maar een titel sleepte hij niet binnen. Hij speelde in totaal 75 wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij 29 doelpunten scoorde en 34 assists voor zijn rekening naam. Hij kwam tevens tot 144 strafminuten. Afgelopen jaar speelde Levitin volgens Flyers op lager niveau in Rusland. Volgens de site van de ijshockeybond van Estland speelde hij in ieder geval één wedstrijd voor Kohtla-Jarve Viru Sputnik, waarin hij direct tot scoren kwam.

John Gordon dook vorig seizoen na een kort uitstapje naar Servië op in Den Haag. Daar leverde de aanvallend ingestelde verdediger een belangrijke bijdrage aan het binnenhalen van de landstitel. Afgelopen seizoen had hij voor Hijs zeventien goals en twintig assists in 39 wedstrijden. Gordon is een aanvallend ingestelde verdediger met een goed schot. Twee jaar geleden speelde hij in Heerenveen, waarmee hij de finale om het landskampioenschap haalde.