29 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Korhonen weg bij Nijmegen

Nijmegen Emperors heeft een week voor het begin van de competitie afscheid genomen van de Finse aanvaller Kim Korhonen. De aanvaller koos volgens Emperors voor zijn gezin in plaats van zijn carrière en zit inmiddels weer in Finland.

Dat meldt de website van Nijmegen Emperors. Korhonen was één van de drie Scandinavische aanvallers in de selectie van Emperors. Korhonen speelde de afgelopen zes jaar buiten Finland. Hij speelde laatstelijk voor Tingsryds AIF in Zweden.

Nijmegen had contractueel met Korhonen vastgelegd dat voor zijn familie enkele bezoeken zouden worden geregeld tijdens het seizoen. De aanvaller wilde echter uiteindelijk toch zijn familie voor de duur van het seizoen naar Nederland halen. 'Emperors heeft veel moeite gedaan om passende huisvesting te vinden in een moeilijke huizenmarkt. Uiteindelijk bleek dit tegen redelijke kosten niet haalbaar', meldt de club op de site.

Nijmegen Emperors hoopt de komende dagen een vervanging voor de 29-jarige Finse forward te kunnen presenteren. Nijmegen opent het nieuwe seizoen komende vrijdag in eigen huis tegen Tilburg Trappers. De ploeg kan vanaf 2 oktober terecht in de eigen hal voor trainingen en wedstrijden. Door de brand afgelopen zomer was er lange tijd onzekerheid over de toekomst van het Triavium.