31 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Korthuis kraakt Wolves

Matt Korthuis had drie treffers voor Heerenveen, dat dankzij een stevige tussenspurt in de tweede periode met 7-2 won van Den Haag Wolves. Alexander Schaafsma had drie assists namens de zondag door Don Nichols gecoachte formatie.

De wedstrijd in de vernieuwde Thialf-hal in Heerenveen trok slechts zeshonderd toeschouwers, ongebruikelijk weinig voor Heerenveense begrippen. Het tijdstip op zondagavond en de beperkte status van de Challenge Cup zullen hier een belangrijke rol bij hebben gespeeld.

De thuisblijvers hadden zondagmiddag ongelijk. De beide teams schotelden het publiek een aantrekkelijke, open wedstrijd voor met volop goede doelpunten. Ondanks de ruime uitslag, speelde Den Haag grote delen van de wedstrijd goed mee.

De openingsperiode eindigde doelpuntloos in Thialf. Dit lag niet aan het publiek van Heerenveen, dat tenminste drie keer al stond te juichen om er daarna achter te komen dat de puck het zijnet had geraakt of alsnog in de armen van de goed keepende Victor Boutrs Girgis terechtkwam. Heerenveen had in de openingsperiode het overwicht, maar Den Haag was gevaarlijk op de counter.

Waar Den Haag in de tweede periode langzaam het initiatief overnam van Heerenveen, begon in de tweede periode ineens de doelpuntenmachina van de Flyers te draaien. In de derde minuut schoot Jacco Borger de puck op het juiste moment in voor zijn tweede goal in drie dagen. Acht minuten later stond Matt Korthuis perfect opgesteld bij de tweede paal om een prima assist van Tyler Palmiscno soepel in de bovenhoek te tillen. Een minuut later was het Hans Kroon die de derde treffer namens de Flyers scoorde, terwijl Matt Korthuis er met een droog schot op de powerplay 4-0 van maakte.

De Hagenezen beginnen echter dit seizoen indruk te maken door het feit dat de ploeg nooit stopt met ijshockeyen, ook niet als het in een paar minuten vier goals tegenkrijgt. De ploeg blijft combineren en zover mogelijk positief ijshockey spelen, waarbij de kopjes niet omlaag gaan. Via Frederik Edlund scoorde de ploeg tegen het einde van de periode dan ook een verdiende eerste treffer.

Heerenveen liet zich echter de kaas niet meer van het brood eten en via Marco Postma en wederom Matt Korthuis liep de ploeg uit naar 6-1, alvorens Jozel Malicek de puck handig onder Marcel Nijland doorschoof voor de 6-2. Veertig seconden voor tijd was het feest in de bank van de Flyers na de eerste treffer van Dennis Scheur, die op de powerplay raakschoot op assistentie van James Easter en Marco Postma.

Door deze zege komt Heerenveen alleen bovenaan te staan in de Challenge Cup. Den Haag wacht nog altijd op de eerste punten buiten de eigen Uithof.