NHL DEL keulen logo

24 november 200600:00

Krefeld verliest van Keulen

Köln heeft de Rijnderby tegen Krefeld met winst afgesloten. De thuisploeg won met 2-0 dankzij goals van verdedigers Jason Marshall en Lasse Kopitz. Beide goals vielen tijdens een powerplay.

Köln-goalie Adam Hauser was de grote man in de Kölnarena. De Amerikaanse goalie behaalde zijn eerste shut-out van het seizoen en werd in Köln bekroond als de beste speler van oktober.

Krefeld zal van te voren al weinig hoop hebben gekoesterd op een goed resultaat. In de laatste vijf ontmoetingen in de Domstad wist Krefeld slechts éénmaal te winnen. De wedstrijd begon opmerkelijk met slechts twee straffen in de eerste periode en geen goals.

Pas in de tweede periode kreeg Köln een echt overwicht in de wedstrijd en dat resulteerden in een aantal fraaie kansen. Dave McLlwain mocht alleen op goalie Reto Pavoni afgaan maar faalde in de afwerking. Zijn ploeggenoot Sebastian Furchner wist Pavoni wel te passeren maar de puck belandde op de lat. De openingstreffer viel uiteindelijk in de 34e minuut dankzij twee straffen voor Krefeld. De bezoekers wisten met drie spelers het Keulse gevaar een minuut lang te weren maar een one-timer van Jason Marshall brak de ban. Vlak daarvoor had Philip Gogulla al zijn ploeg op voorsprong moeten zetten maar de jonge Duitser schoot op de paal.

In het begin van de derde periode liep de captain van Krefeld Ted Drury tegen een game misconduct aan wegens spearing. Het leverde Köln ook een lange powerplay op van vijf minuten maar Köln kon de wedstrijd niet beslissen. Krefeld had zelfs tijdens deze powerplay van Köln nog de beste kans. Adam Hauser voorkwam echter de gelijkmaker door redding te brengen op een break-away van Jan Alinc.

Lynn Lyons kreeg in de 53e minuut ook een enorme kans op de gelijkmaker maar de 25-jarige Canadees trof de paal. De tweede goal voor de thuisploeg viel pas twee minuten voor tijd. Met Daniel Kunce op de strafbank wist Lasse Kopitz met de tweede powerplaygoal de wedstrijd te beslissen.

Köln blijft hierdoor op de vierde plaats terwijl Krefeld op de achtste plaats blijft steken.

Overig nieuws DEL

Berlijn heeft afscheid genomen van verdediger Chris Heid. De 23-jarige Canadees vertrekt naar de Eisbären in Regensburg in de Tweede Bundesliga. De verdediger hoopt bij Regensburg meer aan spelen toe te komen. In achttien wedstrijden scoorde Heid éénmaal voor Berlijn. De onlangs aangetrokken Kyle Wharton is de vervanger voor Heid.

Straubing is nog steeds hard op zoek naar versterking. De debutant in de DEL is al weken op zoek naar een verdediger en een aanvaller om het vertrek van de Zweed Per Eklund op te vangen. Trainer Erich Kühnhackl maakte donderdag bekend dat Matthew DeMarchi niet in aanmerking komt voor een contract. De 25-jarige Amerikaan kon de technische staf niet overtuigen op de trainingen.

Ten slotte nog nieuws over twee spelers die hun contract hebben verlengd. Jimmy Waite verlengde zijn contract bij koploper Ingolstadt. De 37-jarige Canadese goalie blijft ook de komende twee seizoen te bewonderen in Ingolstadt. De laatste twee seizoen werd Waite uitgeroepen tot beste goalie van de DEL. Waite is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij Ingolstadt.

Patrick Reimer verlengde zijn contract bij Düsseldorf tot 2009. De 23-jarige Duitse aanvaller is bezig aan zijn vierde seizoen voor de runner-up van vorig jaar. Reimer speelde dit seizoen al 23 wedstrijden waarin hij tot 6 goals en 7 assists kwam.