22 september 200600:00

Krefeld verslaat Keulen

De eerste punten zijn binnen voor Krefeld. In de streekderby tegen de Kölner Haie won Krefeld na overtime met 4-3. De grote man in Krefeld was Ted Drury die maar liefst drie treffers noteerde.

Krefeld begon deze wedstrijd als de nummer laatst van de DEL terwijl tegenstander Köln als koploper nog geen wedstrijd had verloren. Eenmaal op het ijs bleek maar weer eens dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst zijn. In de eerste periode waren beide teams aan elkaar gewaagd. Beide goalies moesten een aantal keren hun kwaliteit laten zien.

Na vier minuten viel de enige treffer van de eerste periode. Ex-Haie speler Jan Alinc was in een rommelige situatie de meest attente speler en verschalkte goalie Adam Hauser. Ook in de tweede periode scoorde Krefeld na vier minuten. Ted Drury verdubbelde de voorsprong voor de thuisploeg en de bijna 5000 toeschouwers in het Königpalast roken de eerste overwinning voor Krefeld.

Aan het einde van de tweede periode sloeg Drury nogmaals toe. De 35-jarige Amerikaan scoorde terwijl twee Köln-spelers in de strafbak zaten. Deze powerplaygoal leek een voortijdige beslissing van de Rhein-derby te zijn maar de ploeg van Doug Mason toonde een indrukwekkende veerkracht.

De Noorse verdediger Mats Trygg scoorde de aansluitingstreffer al na twee minuten in de derde periode. Ook deze treffer viel tijdens een powerplay. Enkele minuten later was de spanning volledig terug toen Ivan Ciernik de 2-3 wist te maken. Ciernik, de topscoorder van de Haie van afgelopen seizoen miste de eerste wedstrijden dit seizoen door een blessure.

Ondanks de comeback van de gasten leek Krefeld de wedstrijd winnend af te sluiten. Maar Doug Mason haalde zijn goalie Hauser twee minuten voor het einde van het ijs om zodoende de gelijkmaker te forceren. Met succes, want verdediger Jason Marshall schoot zijn ploeg in de laatste minuut naast Krefeld. Opvallend genoeg is dit al de tweede belangrijke goal dit seizoen van Marshall die in de NHL bekend stond als een weinig scorende verdediger.

In de verlenging kreeg Köln nog een grote kans op de overwinning, maar het was Ted Drury met zijn derde treffer van de avond die de mensen in het Königpalast alsnog liet juichen.

Er werden nog meer wedstrijden gespeeld vanavond. Düsseldorf won in het eigen ISS-dome met 5-2 van de nummer twee Nürnberg Ice Tigers. De wedstrijd ging lang gelijk op totdat diep in de tweede periode de thuisploeg tot twee keer toe een powerplay verzilverde. Stephens en Kreutzer waren de makers van deze beslissende doelpunten.

Ingolstadt won thuis met 5-3 van Hamburg Freezers. In een wedstrijd met veel straffen vielen vijf van de acht treffers met iemand in de strafbank. Yannic Seidenberg scoorde twee maal voor Ingolstadt. Aan het einde leek Hamburg nog wat te forceren dankzij Fortier die twee minuten voor tijd de 4-3 scoorde. Een empty-netter van Jakob Ficenec gooide de wedstrijd echter op slot.

Iserlohn verloor thuis met 3-5 van Frankfurt Lions. De Lions wisten pas in de derde periode de Roosters af te schudden. Een powerplaygoal van Jeff Ulmer en een empty-netter van Dwayne Norris zorgden ervoor dat de punten vanavond meegingen naar Frankfurt.

Hannover versloeg Duisburg thuis maar daar had de ploeg van coach Hans Zach wel een verlenging voor nodig. Hannover stond in de derde periode met 4-1 voor maar dankzij een waanzinnige comeback dwong Duisburg alsnog een verlenging af. Helaas voor die Füchse wist Hannover alsnog de overwinning te grijpen in de verlenging. Een treffer van Martin Hlinkas maakte een einde aan het duel maar Duisburg greep in ieder geval het eerste punt dit seizoen in een uitwedstrijd.

Mannheim en Berlijn maakten er een ware thriller van in de SAP-Arena. Berlijn nam al vroeg in de eerste periode een 0-2 voorsprong. De thuisploeg stelde orde op zaken in de tweede periode door in een tijdsbestek van anderhalve minuut drie maal te scoren. Beide ploegen hielden elkaar daarna in evenwicht tot de verlenging. Binnen de minuut scoorde Pascal Trepanier de game winning goal. Hierdoor staat Mannheim nu alleen aan kop in Duitsland. De Adler hebben dertien punten en worden op de voet gevolgd door Köln met twaalf punten en op de derde plaats staat Nürnberg met elf punten.