NHL DEL krefeld logo

16 oktober 200600:00

Door Remco

Krefeld wint weer eens

Krefeld maakte zondag een einde aan een reeks van vier nederlagen. Thuis wonnen de Pinguine met 5-1 van de Hamburg Freezers. Het betekende voor Hamburg het eerste puntloze weekeinde van het seizoen.

Roland Verweij zette de thuisploeg na zeven minuten op een voorsprong met zijn eerste goal van dit seizoen. Uitgerekend Christoph Brandner scoorde even later de gelijkmaker tijdens een powerplay voor Hamburg. Brander behaalde in 2003 het kampioenschap met Krefeld. De Oostenrijkse international koos daarna voor een carrière in Noord-Amerika maar keerde dit seizoen weer terug naar Duitsland.

DEL_Krefeld_Vasiljevs_410x365.jpg
De Letse aanvaller Herberts Vasiljevs scoorde de 4-1 voor Krefeld

Krefeld besliste de wedstrijd in de tweede periode. In een tijdsbestek van drie minuten scoorde Krefeld drie maal. De doelpunten werden gescoord door Richard Pavlikosky, Alexander Selivanov en Herberts Vasiljevs. De laatste goal die in de derde periode viel, bleek ook de mooiste treffer van de avond. De 34-jarige Tsjechische aanvaller Jan Alinc rondde op fraaie wijze een break-away af en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Mannheim verspeelde thuis de koppositie in de DEL. Hannover won opvallend eenvoudig met 0-4 in de SAP-arena. Schneider, Köppchen, Goc und Hisey waren de doelpuntenmakers voor de ploeg van trainer Hans Zach. Tevens behaalde goalie Alexander Jung zijn eerste shut-out van het seizoen.

Ingolstadt profiteerde van het verrassende verlies van Mannheim. Met een eenvoudige 1-5 zege in de Beierse derby tegen Augsburg nam Ingolstadt de koppositie over van Mannheim. Augsburg maakte het Ingolstadt in het begin van de wedstrijd nog behoorlijk lastig. Shane Joseph en Craig Darby kregen beide een grote kans maar moesten hun meerdere erkennen in goalie Jimmy Waite.

De gasten liepen daarna uit naar een 0-2 voorsprong door goals van Barta en Melischko. Augsburg toonde nog eenmaal veerkracht door een powerplaygoal van Craig Darby. Hierna was het echter gedaan met het verzet van Augsburg. Ingolstadt kon eenvoudig uitlopen naar een 1-5 overwinning dankzij onder andere de tweede goal van Melischko.

In de overige wedstrijden waren weinig verrassingen te bekennen. Nürnberg won thuis met 3-2 van Köln. Scott King scoorde in overtime de winnende goal voor de Ice Tigers. Dusseldorf won ook in het eigen ISS-dome. Voor een recordaantal van 7.792 toeschouwers won Düsseldorf met 5-2 van Frankfurt. De Noorse aanvaller Tore Vikingstad wist tweemaal te scoren voor de thuisploeg.

Berlijn won voor de tweede maal op rij. De Eisbären wonnen eenvoudig in en tegen Straubing met 3-7. Veel doelpunten dus te bewonderen in Straubing. 5500 toeschouwers zagen een vooral doelpuntrijke eerste periode. Berlijn leidde na dertien minuten al met 0-3 maar Straubing wist binnen veertig seconden tweemaal te scoren. Helaas voor de thuisploeg liep Berlijn alsnog uit naar een comfortabele 2-5 voorsprong aan het einde van de eerste periode.

De laatste ontmoeting ging tussen middenmoter Iserlohn en Duisburg. Iserlohn won voor bijna drieduizend toeschouwers met veel moeite met 4-3 van de hekkensluiter in Duitsland.

Dinsdagavond vinden de achtste finales plaats van de Duitse beker. Vier van de acht wedstrijden gaan tussen DEL-ploegen. Frankfurt ontvangt Nurnberg en Iserlohn neemt het thuis op tegen Augsburg. Verder spelen Mannheim en Hannover in eigen stadion tegen respectievelijk Hamburg en Krefeld.