Flyers thialf fisheye 1112

7 september 201211:34

Door Joep Meijsen

Krelove, Martens en Pollastrone naar Flyers

Friesland Flyers completeert de selectie met het aantrekken van de 25-jarige Canadese verdediger Andrew Krelove, de 29-jarige Canadees Jeff Martens en de de 26-jarige Amerikaanse aanvaller Jerry Pollastrone. Het trio spelers kwam afgelopen seizoen uit op lager profniveau in de Verenigde Staten.

Dat meldt Flyers op de eigen website. Krelove speelde in de jeugd bij Lindsay Muskies nog samen met de Nederlandse international Mike Dalhuisen. De Canadees uit Thunder Bay speelde vier jaar op het hoogste universiteitsniveau in de VS voor Bowling Green State en vervolgde zijn loopbaan vervolgens als prof met een seizeon voor de Columbus Cottonmouths in de SPHL. Daar had hij vorig jaar 24 punten in 54 wedstrijden met acht goals en 31 strafminuten.

Pollastrone komt ook uit het Amerikaanse universiteitssysteem, hij speelde vier jaar voor de universiteit van New Hampshire. De aanvaller uit Revere in Massachussetts speelde ruim zeventig wedstrijden in de ECHL en was vorig jaar het grootste deel van het jaar actief voor Bloomington Blaze in de CHL. Daar had hij zes goals en vijftien assists in vijftig wedstrijden.

Jeff Martens is afkomstig uit Fort McMurray in de Canadese provincie Alberta. Hij speelde een aantal jaar op het tweede jeugdniveau in West-Canada, alvorens hij de overstap maakte naar de Canadese universiteiten. Vervolgens begon hij aan een profloopbaan die hem langs de SPHL, ECHL en de afgelopen jaren in de CHL voerde. Vorig jaar speelde hij voor Arizona Sundogs en Allan Americans in die laatste liga. In 50 wedstrijden had hij dertien goals en dertien assists met 51 strafminuten. Hij zou oorspronkelijk in Frankrijk voor Mulhouse gaan spelen, maar kwam onverwacht toch beschikbaar voor Flyers.

Daarmee heeft Heerenveen het sextet imports compleet. Eerder was al duidelijk dat de Canadees Trevor Hunt en de Let Aleksandr Terjohins in de defensie gingen spelen en was Michael Nason als vastgelegd voor de voorhoede.