2 september 200500:00

Door Joep Meijsen

Landman naar Nijmegen

Erik Landman maakt de overstap van Heerenveen Flyers naar Nijmegen Emperors. De 28-jarige international is de eerste nieuwe aanwinst voor de Nijmeegse eredivisionist.

Dat heeft Nijmegen bekendgemaakt. Voor Landman wordt het zijn elfde seizoen op het hoogste niveau in Nederland. Daarnaast maakte hij in 2001-2002 een uitstapje naar de United Hockey League, waar hij uitkwam voor de Fort Wayne Komets.

Landman eindigde vorig jaar op de achtste plaats op de nationale topscorerslijst met 17 goals en 41 assists in 35 wedstrijden. Het is voor het eerst dat hij in de eredivisie zijn broer Jacco als tegenstander zal tegenkomen op het ijs.

Nijmegen Emperors legde onlangs oud-NHL'er Lawrence Sacharuk vast als co-coach naast Alexander Jacobs. Nijmegen heeft verder zes nieuwe imports aangetrokken. De namen hiervan worden de komende periode bekeendgemaakt.

Nijmegen haalt met het aantrekken van Landman wat routine in huis. De eredivisionist uit de Keizerstad zag in de zomer de ervaren John Versteeg en Marc Visschers naar respectievelijk Tilburg Trappers en Eaters Geleen vertrekken.