Tilburg Trappers Beneliga 2018 Larry Suarez

9 oktober 201906:44

Door Joep Meijsen

Larry Suarez tijdelijk aan de slag bij Essen

Oud-bondscoach Larry Suarez neemt voorlopig de taken als hoofdcoach van Essen Moskitos waar van Frank Gentges. Laatstgenoemde is om medische redenen tijdelijk niet beschikbaar.

Dat meldt Essen op zijn website. Gentges kwam vorige week ten val tijdens een training, waarbij hij verwondingen opliep aan zijn schouder- en halsgebied. Sinds maandag is hij opgenomen in een ziekenhuis voor nader onderzoek, waardoor de club snel op zoek moest naar iemand die de coaching tijdelijk kon overnemen.

Gentges ontbrak afgelopen weekeinde al op de bank bij Essen vanwege vrees voor een hersenschudding. De opgelopen blessures bij de val blijken echter ook ernstiger dan eerder gedacht. Suarez heeft een verleden als jeugd- en assistentcoach bij Essen Moskitos en was per direct beschikbaar.

'Wat er ook gebeurde, ik heb altijd als trainer op het ijs en langs de boarding gestaan en heb met mijn gezondheid nooit echt rekening gehouden. Maar bij mijn verwondingen is het risico gewoon te groot net als de potentiële gevolgen. Iedereen die mij kent, snapt hoe moeilijk het voor mij is om even pauze te nemen. Ik ga er vanuit dat de artsen mij weer volledig genezen. Hoe lang dat gaat duren moeten de specialisten beslissen', aldus Gentges op de site van Essen.

Suarez is een voormalige bondscoach van Nederland en een voormalige hoofdcoach van Tilburg Trappers. Vorig jaar stond hij nog enige tijd in de bank bij het team van Tilburg in de Beneliga. Daarvoor was hij actief als coach bij Eindhoven.

Delen