Kemphanen moir close 1112

15 januari 201201:18

Late treffer nekt Kemphanen

Tilburg Trappers won de ‘Battle of Brabant' met 3-4 van Eindhoven Kemphanen. Ook Friesland Flyers behaalde een uitzege door met 1-6 te winnen van Leuven Chiefs.

Eindhoven - Tilburg

Deze editie van de derby tussen Kemphanen en Trappers was de moeite waard. Eindhoven leek door een sterke comeback minimaal een punt te pakken. Maar een late treffer van Bjorn Willemse bezorgde het volle pond voor Tilburg.

De Eindhovense goalie Kyle Moir zag zijn wedstrijd bij de treffer van Willemse veranderen in een nachtmerrie. Het afstandsschot van Willemse ging onder de legguards van Moir door richting doellijn. Tergend langzaam eindigde de puck in het Eindhovense doel.

Zonder Moir was de wedstrijd echter al na de eerste periode beslist geweest. Tilburg domineerde de wedstrijd vanaf het begin. Een reeks straffen tegen Kemphanen gaf de thuisploeg ook geen kans om in de wedstrijd te komen. Moir wist met een aantal fantastische reddingen de stand lang op 0-0 te houden. Pas na een kwartier opende Trappers de score. Diederick Hagemeijer reageerde attent nadat Moir een rebound weggaf: 0-1.

In de tweede periode herstelde Eindhoven van de zwakke eerste periode. Ditmaal kreeg Tilburg een aantal straffen achter elkaar maar de powerplay van Eindhoven was niet op dreef. Marcel Kars was in de eerste twee periodes veruit de gevaarlijkste Kemphaan en bijna bij alle gevaarlijke aanvallen betrokken.

Eindhoven kreeg een aantal kansen en had in deze periode veruit het meeste puckbezit. Toch kwam Tilburg een aantal keren gevaarlijk voor Moir maar vooral Raphael Joly had het vizier niet op scherp.Eindhoven kwam op gelijke hoogte in de laatste minuut van de periode. Niko Suoraniemi legde de puck terug op Mario Mjellelli. De aanvaller schoot de puck daarna hard langs Ian Meierdres.

Lang mocht Eindhoven niet genieten van de gelijkmaker. Dertig seconden later pakte Tilburg opnieuw de leiding via Ritchie van Hulten.

De wedstrijd leek in de derde periode als een nachtkaars uit te gaan. Pippo Limnell scoorde na vijf minuten met een fraai schot de 1-3. Kemphanen kon geen vuist meer maken en een comeback leek ver weg. Maar de laatste tien minuten begon Eindhoven opeens het beste spel van de avond te laten zien. Een serie van vloeiende aanvallen resulteerde in twee doelpunten. Paul Vincent en Kevin Bruijsten zorgden voor een 3-3 tussenstand.

In de laatste minuut kreeg Eindhoven ook nog een powerplay na een straf tegen Jay Latulippe. Toch ging het alsnog fout voor Kemphanen. Bob Teunissen beging een onnodige straf door Ivy van den Heuvel een tik te verkopen. Weg powerplay voor Eindhoven en uit de daaropvolgende face-off volgde de winnende goal van Willemse.

Tilburg komt door de overwinning steviger op de derde plek. Eindhoven blijft vijfde op de ranglijst en zag het gat met Tilburg groeien naar zes verliespunten.

Leuven Chiefs - Friesland Flyers

Friesland Flyers wist na vier nederlagen eindelijk weer te winnen. De Friezen begonnen echter matig in Leuven. Al na achttien seconden lag de puck achter Sjoerd Idzenga. Matiss Megnis zorgde voor het eerste doelpunt. Via doelpunten van Aaron Wilson en Bert van den Braak pakte Friesland nog in de eerste periode de voorsprong. Beide treffers vielen tijdens een powerplay voor Flyers.

In de tweede periode nam Flyers definitief afstand van Leuven. Andrei Levitin (wederom op de powerplay) en Jason Visser zorgden voor een 1-4 voorsprong. Michael Nason voegde in de laatste periode nog twee treffers toe en bepaalde daarmee de eindstand op 1-6.

Flyers komt door de overwinning op gelijke hoogte qua punten met Kemphanen. Eindhoven heeft echter nog een wedstrijd minder gespeeld. Leuven blijft onderaan en kijkt uit naar de ontmoeting met Amsterdam op maandagavond.