Flyers levitin juicht po0708

21 juli 200900:00

Door Joep Meijsen

Levitin mogelijk terug bij Flyers

Heerenveen Flyers wil de Russische aanvaller Andrey Levitin opnieuw aantrekken. De club zoekt echter nog naar financiële dekking voor de speler die in het verleden twee seizoenen uitkwam voor Heerenveen. Ook John Gordon is een mogelijkheid.

Om de komst van Levitin definitief rond te maken, doet de club een beroep op de vrienden van de Flyers om een financiële bijdrage. ‘In de begroting hebben we geen rekening gehouden met de komst van Andrei, maar zijn toezegging om te komen, is voor ons team van groot belang. Andrei brengt iets extra's. Zijn voorwaarden zijn heel normaal, dus wij hopen zo snel mogelijk het sein op groen te kunnen zetten en Andrei hier in Heerenveen te begroeten', vertelt Danny Micola namens de Flyers.

Levitin speelde vanaf de start van het seizoen 2006/07 twee jaar in Heerenveen. Twee keer haalde hij met Flyers de finale om het landskampioenschap, maar een titel sleepte hij niet binnen. Hij speelde in totaal 75 wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij 29 doelpunten scoorde en 34 assists voor zijn rekening naam. Hij kwam tevens tot 144 strafminuten. Afgelopen jaar speelde Levitin volgens Flyers op lager niveau in Rusland. Volgens de site van de ijshockeybond van Estland speelde hij in ieder geval één wedstrijd voor Kohtla-Jarve Viru Sputnik, waarin hij direct tot scoren kwam.

Voor zijn komst naar Flyers speelde de in 1980 geboren aanvaller onder meer op het tweede niveau in Rusland, in de liga in Estland, op het tweede niveau in Italië en in de Wit-Russische competitie.

Ook de vorig jaar met Den Haag kampioen geworden John Gordon is in beeld, maar ook voor hem moet nog extra budget worden gevonden. De verdediger speelde twee jaar geleden in Heerenveen. Afgelopen seizoen had hij zeventien goals en twintig assists in 39 wedstrijden. Gordon is een aanvallend ingestelde verdediger met een goed schot.