18 juli 200600:00

Door [email protected]

Lindros verlaat Leafs

Eric Lindros verlaat de Toronto Maple Leafs. De grote center tekende maandag een contract bij de Dallar Stars. De Leafs zitten echter niet bij de pakken neer. Michael Peca zou een contract bij in Toronto hebben getekend, waardoor het team er weer een ervaren center bij heeft.

De 33-jarige Lindros kwam in 2005 over van de New York Rangers naar de Maple Leafs. Hij was echter een groot deel van het afgelopen seizoen aan zijn pols geblesseerd en miste het gros van de wedstrijden. De Canadees stond maar 33 wedstrijden op het ijs en was daarin goed voor 11 goals, 11 assists en een -3 plusminus rating.

De door hersenschuddingen geplaagde nummer 88 praatte ook met de Edmonton Oilers, maar kon niet tot een overeenkomst komen. Hij vond het aanbod van Toronto niet goed genoeg om te blijven. In Dallas zal Lindros komend seizoen in totaal 2,5 miljoen dollar opstrijken.

Mike Peca lijkt een prima vervanging voor de Leafs. De 32-jarige Canadese center heeft een prima seizoen achter de rug bij de Oilers. Hij begon wat langzaam, maar werd gaandeweg steeds belangrijker voor het team. Peca won twee keer de Frank J Selke Trophy voor beste verdedigende forward en heeft Olympisch goud uit 2002 in zijn trofeekast liggen. Hij tekende in Toronto een contract voor een jaar ter waarde van 2,5 miljoen dollar. Afgelopen seizoen verdiende hij nog bijna vier miljoen in Edmonton.

Peca is de zoveelste speler die de Edmonton Oilers verlaat. Na een sprookjesachtige playoff run, waarbij het team pas in de beslissende wedstrijd de Stanley Cup aan de Carolina Hurricanes moest laten, loopt het team leeg. Verdediger Chris Pronger verliet de verliezend finalist en vertrok naar Anaheim. Sergei Samsonov ging naar Montreal, Jaroslav Spacek naar Buffalo, Georges Laraque naar Phoenix en Ty Conklin naar de Blue Jackets.

Geen tranferdeal met Rusland
De Pittsburgh Penguins kijken met interesse en toenemende zorg naar de ontwikkelingen in Rusland. De Russen zijn al weken aan het onderhandelen met de IIHF over een nieuw transferdeal, zodat Russische spelers de overstap kunnen maken naar de NHL. De Russen vinden dat ze niet genoeg compensatie krijgen en liggen daarom dwars.

Het gevolg zou kunnen zijn dat sterforward Evgeni Malkin niet naar de Pittsburgh Penguins kan komen aankomend seizoen. De Pens hadden voor het nieuwe jaar hun hoop gevestigd op het kunnen opstellen van Malkin bij Sidney Crosby.