8 november 200500:00

Door Joep Meijsen

Livingston gidst Furuset

De Nederlandse international Dave Livingston kent een flitsende start bij zijn terugkeer in het competitieve Europese ijshockey. Na negen wedstrijden voor zijn nieuwe club Furuset in Noorwegen is hij topscorer van de Eerste Divisie in dat land.

Livingston heeft altijd doelpunten gescoord. Waar hij ook speelde. Tilburg, Den Bosch, Wenen of Manchester. Altijd zorgde de in de Verenigde Staten geboren aanvaller voor punten. Vorig jaar was hij nog de inzet van een klein conflict tussen Tilburg en Amsterdam, die beiden aanspraak maakten op zijn doeltreffendheid.

Dit seizoen is hij definitief terug, als jeugdcoach en speler bij het Noorse Furuset. Een ploeg die uitkomt in de eerste divisie. Daar blijkt dat de oude vos zijn streken nog niet verleerd is. Na slechts negen wedstrijden zit hij al op twaalf doelpunten en veertien assists. Bovendien tekent hij ook nog voor 18 strafminuten.

Daarmee helpt hij zijn club aan een turbostart in de nieuwe jaargang. De club is goed voor de top vier van de topscorerslijst in de liga en lijkt op weg naar een prima seizoen.

Livingston ontbreekt overigens in de selectie van het Nederlands team, die deze week naar Letland vertrekt. De ervaren international blijft echter van grote waarde voor Oranje tijdens kampioenschappen.