Bulldogs Bene verdedigers 11 2017

30 december 201721:44

Luik en Herentals op herhaling in bekerfinale

Luik Bulldogs plaatste zich vanavond voor de Belgische bekerfinale. In eigen huis won Luik met 10-3 van Chiefs Leuven. In de finale zal Luik voor de derde maal op rij het opnemen tegen Herentals, voor Luik is het de vijfde bekerfinale op rij.

De bezoekers uit Leuven kwamen nog wel op voorsprong. Boris Kolyasnikov opende na zeventien minuten de score. Nog geen minuut later kwam Luik op de powerplay langzij dankzij een goal van de Canadees Cheyne Matheson.

In de tweede periode werd de wedstrijd al beslist waarin Luik een 7-2 voorsprong nam. De tweede Canadees Nick Rivait scoorde al snel de 2-1 voor Bulldogs. Niet lang daarna liep Marco Piro tegen een game misconduct op wegens boarding. In de vijf minuten durende powerplay scoorde Luik maar liefst driemaal. Wederom Rivait, Michael Distate en Akim Ramoul zorgden voor de treffers.

Leuven verloor in de tweede periode ook nog de Amerikaan Eric Springer met een game misconduct. In de derde periode voltooide Rivait zijn hattrick en mede daardoor kwam de eindstand uit op 10-3.

Luik mag daardoor in de finale aantreden tegen Herentals dat eerder deze week al Antwerp elimineerde. In de laatste twee edities van de Belgische bekerfinale was Herentals te sterk voor Luik. Een jaar daarvoor was Antwerp te sterk voor Luik. In 2014 was het wel raak voor de Bulldogs met een zege op Turnhout.

Archieffoto: Robert Bos