46904513541 2f3ee41709 k

10 maart 201901:24

Luik in overtime langs Den Haag

Den Haag knokte in Luik van een 4-1 achterstand terug om overtime af te dwingen, maar dolf uiteindelijk het onderspit via een goal van Alexandre Bremer.

Den Haag verloor woensdagavond de finale om het kampioenschap van Nederland, maar mocht amper drie dagen later alweer aan de bak tegen Luik in de kwartfinales van de play-offs in de Beneliga. Het team van Chris Eimers begon goed aan het duel en kwam via een treffer van Jurryt Smid na ruim zeven minuten spelen op voorsprong. Dik twee minuten later zorgde ex-Eater Akim Ramoul echter voor de gelijkmaker.

De tweede periode was daarna helemaal voor Luik, dat via een goal van Nicholas Rivait weer op voorsprong kwam en daarna van een straf tegen Mike Verschuren profiteerde om met een man meer op het ijs via Bryan Henry uit te lopen naar 3-1. Vroeg in de slotperiode werd het zelfs 4-1 door het tweede doelpunt in de ontmoeting van Akim Ramoul.

Den Haag had slechts tien seconden nodig om iets terug te doen via Raymond van der Schuit. De forward van Oranje was vijf minuten later opnieuw succesvol door op de powerplay de aansluitingstreffer te scoren en de sterke comeback van Hijs werd bekroond via de gelijkmaker vier minuten voor tijd van de stick van Levi Boer.

De extra tijd moest de beslissing brengen en hierin zorgde Alexander Bremer 45 seconden voor het verstrijken van de overtime voor de beslissing waardoor Luik op 1-0 komt in de best-of-three tegen Den Haag. Zondag staan de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar. Deze keer in Den Haag.