30 juli 200600:00

Door Joep Meijsen

Maghielse naar de Wolves

Den Haag Wolves blijft zich ondanks de onzekerheid over de toekomst van de hoogste liga voorbereiden op een seizoen in de eredivsie. De club trekt doelman Martijn Maghielse aan van Heerenveen en legt in de persoon van Matt Armstrong de eerste import vast.

De overstap van Maghielse komt als een verrassing. De doelman van jong oranje zou achter Arunas Aleinikovas gaan functioneren als tweede doelman. De beslissing van Flyers om komend seizoen in de Eerste Divisie te gaan spelen bood hem een goed uitzicht op de functie van eerste doelman. Volgens Den Haag geeft Maghielse er echter de voorkeur aan met Peter Seton te gaan strijden om een plek onder de lat op het hoogste niveau.

De club benadrukt dat de contacten er al waren voordat Heerenveen afgelopen donderdag de Nederlandse spelers inlichtte over de toekomst. Overigens heeft Heerenveen het nieuws over het terugtrekken uit de Eredivisie nog altijd niet officieel bevestigd.

Maghielse kreeg grote bekendheid in de Nederlandse ijshockeywereld toen hij twee seizoenen geleden door een fout van de toenmalige Heerenveen-coach plotseling in een wedstrijd in de play-offs tegen Geleen de eerste doelman moest vervangen. Maghielse keepte een uitstekende wedstrijd en hielp Flyers aan een belangrijke zege.

De naam van de eerste import is ook bekendgemaakt. Het gaat om de bijna 24-jarige Canadees Matt Armstrong. De aanvaller heeft vier seizoenen gespeeld in een van de sterkste jeugdliga's ter wereld, de Ontario Hockey League. Het meeste succes had hij in 2001-02 bij de Peterborough Petes, waar hij in 65 wedstrijden tot 17 goals en 21 assists kwam. Hij was daar een teamgenoot van het jonge supertalent Eric Staal, die afgelopen seizoen veel indruk maakte bij de Carolina Hurricanes.

De afgelopen jaren kwam hij uit voor zijn universiteit, Concordia, in de Canadese universiteitscompetitie, terwijl hij vorig seizoen uitkwam in het Canadese senior-hockey bij La Prairie. Volgens Den Haag had hij daar in veertien wedstrijden 24 punten. Een eerdere poging van Amstrong om het profijshockey te bereiken, een try-out in de Central Hockey League, liep mis tijdens het trainingskamp.

Den Haag heeft ook een aantal spelers van het afgelopen seizoen vastgelegd. Het gaat daarbij om Joy Turpijn, Jimmy Raats, Peter Seton, Alan van Bentem en Tim Willis.