Trappers latulippe skate 1112

8 oktober 201100:00

Door Remco

Makkelijke zeges voor Tilburg en HIJS

Tilburg Trappers en HIJS Den Haag wisten zonder veel problemen thuis een overwinning te boeken tegen respectievelijk Leuven en Turnhout. Belgisch succes was er wel voor Herentals dat met 1-6 won in en tegen Amsterdam.

Tilburg - Leuven

Tilburg Trappers won voor het oog van 1500 toeschouwers met 7-2 van Leuven Chiefs. Jay Latulippe was met vier assists belangrijk voor de ploeg van Theo van Gerwen. Na de eerste periode was de wedstrijd voor een groot deel al gespeeld. Met twee powerplaygoals stond het na twintig minuten al 3-0 voor de Tilburgers. Pippo Limnell opende de score. Andreas Nilsson en Diederick Hagemeijer tilden de score naar 3-0.

De tweede periode eindigde gelijk. Raphael Joly zorgde shorthanded voor de 4-0 waarna Jesse Raekelboom zijn ploeg op het scorebord bracht. De 33-jarige Raekelboom speelde in het verleden nog drie seizoen in dienst van Tilburg.

In de slotperiode liep Tilburg verder weg van de Chiefs. Mickey Bastings, Ivy van de Heuvel en Peter van Biezen waren trefzeker voor Trappers. Voor Leuven wist Matiss Megnis nog te scoren.

Tilburg komt zondag in actie. De bekerwinnaar van vorig seizoen speelt dan net over de grens in en tegen Turnhout. Het nog puntloze Leuven speelt zondag de thuiswedstrijd tegen Friesland Flyers.

Den Haag - Turnhout

Ook de regerend landskampioen Den Haag kende een makkelijke avond. Den Haag had geen kind aan Turnhout White Caps en won uiteindelijk met 9-2. Tony Demelinne, T.J. Caig en Matt Korthuis wisten ieder tweemaal te scoren. Brian Mullally tilde zijn seizoensaantal naar vier goals door eenmaal te scoren en ook youngster Joey Verreijen beleefde een mooie avond. Verreijen scoorde zijn eerste goal op het hoogste niveau in Nederland.

Net als vorige week in Amsterdam gunde Alexander Selivanov nog wat speeltijd aan de pas 15-jarige goalie Gerard Stern. Ditmaal mocht Stern de laatste vijf minuten het stokje overnemen van Fabian Schotel. In die vijf minuten wist Stern zijn doel schoon te houden.

Amsterdam - Herentals

Amsterdam verloor ook de derde wedstrijd. HYC Herentals won met 1-6 in de hoofdstad. De periodestanden waren 0-1, 0-4 en 1-1. Zondag mag Amsterdam op bezoek in Geleen. Herentals ontvangt dan in eigen huis Hijs Den Haag.