NHL DEL mannheim logo

1 oktober 200600:00

Mannheim stevig aan kop

Mannheim heeft dit weekend de koppositie in Duitsland weten te behouden. Thuis won de ploeg van coach Greg Poss zondag met 3-1 van promovendus Straubing. Krefeld verspeelde thuis een 3-1 voorsprong tegen Nürnberg.

We beginnen echter met de wedstrijd van Mannheim tegen de Straubing Tigers. De gasten uit Beieren verkochten hun huid duur in een vrijwel uitverkochte SAP Arena. Straubing kwam na acht minuten zelfs op voorsprong door een goal van de Zweedse aanvaller Per Eklund. Mannheim herstelde zich vrij snel door binnen vijf minuten de gelijkmaker te produceren. Blake Sloan, ex-verdediger van de Dallas Stars, verschalkte goalie Sinisa Martinovic met een schot vanaf de blauwe lijn.

Straubing bleef lang op gelijke hoogte staan met de koploper van de DEL. Uiteindelijk kwam Mannheim pas laat in de tweede periode op voorsprong dankzij een powerplay goal van Francois Methot. Deze treffer is alweer de negende treffer dit seizoen van Methot die deze zomer overkwam van Nürnberg. Methot is met zijn negen goals en negen assists de voorlopige topscoorder van de DEL.

Ook de 3-1 viel tijdens een powerplay voor Mannheim. Straubing zelf eerder in de periode niet te scoren met twee man meer op het ijs. Christoph Ullman van Mannheim was wel succesvol en scoorde drie minuten voor tijd de beslissende treffer.

Met deze overwinning behoudt Mannheim hun voorsprong van vier punten op achtervolger Nürnberg dat een bizarre avond beleefde op bezoek bij Krefeld. Lang leek thuisploeg Krefeld af te stevenen op een zege.

Aan het einde van de tweede periode stond Krefeld nog met 3-1 voor dankzij goals van Herberts Vasiljevs, Jan Alinc en de eerste seizoenstreffer van Boris Blank. De derde periode liep echter desastreus af voor Krefeld. Al na anderhalve minuut scoorde Shawn Carter de aansluitingstreffer voor Nürnberg. Goals van Jame Pollock en Rich Brennan zorgden er alsnog voor dat de drie punten naar de gasten gingen. De game-winnig goal van Brennan viel pas in de laatste minuut.

Overige wedstrijden

Ingolstadt won thuis eenvoudig van Duisburg. Ingolstadt liep in eigen huis al snel uit naar een 3-0 voorsprong in de eerste periode. Zeven seconden voor tijd deed Daniel del Monte iets terug voor de gasten uit Duisburg. Even leek Duisburg nog terug in de wedstrijd te komen in de tweede periode. De Canadese aanvaller Matt Dzieduszycki scoorde zowaar de 3-2 tijdens een powerplay voor de Füchse.

Ingolstadt repareerde de schade direct na deze treffer. Verdediger Jason Holland scoorde de 4-2 al binnen een minuut na de goal van Dzieduszycki. Hierna speelde Ingolstadt de rest van de wedstrijd eenvoudig uit en liep geen schade op tegen de nummer laatst van de DEL.

Hannover won de uitwedstrijd tegen de Panthers uit Augsburg. De overwinning werd pas veilig gesteld in de laatste minuut. Een empty-netter van Nicky Mondt bepaalde de eindstand op 1-3 in het voordeel van de Scorpions.

Köln won thuis van Frankfurt na het nemen van penalty shots. Na overtime bleven beide teams steken op 3-3, nadat Köln een 3-0 voorsprong had weggegeven. Voor Koln scoorde Mirko Lüdemann overigens twee goals in de eerste periode. Mats Trygg scoorde het beslissende penalty shot voor de ploeg van Doug Mason en goalie Adam Hauser stopte alle penalty shots van de Frankfurt Lions. De Haie doorbreken met deze overwinning een losing streak van drie wedstrijden.

Ten slotte won Düsseldorf thuis van Iserlohn met 2-1. De goals voor de Metro Stars kwamen op naam van Daniel Kreutzer en Jeff Panzer. De enige goal van Iserlohn kwam op naam van Michael Wolf.