NHL DEL mannheim logo

23 oktober 200600:00

Mannheim terug aan kop

In een rechtstreeks duel met concurrent Ingolstadt heeft Mannheim de koppositie heroverd in Duitsland. Mannheim won in eigen huis met 6-3 en heeft nu een voorsprong van drie punten op de ploeg uit Beieren.

De laatste weken wisselden beide ploegen elkaar al een aantal keren af als koploper, maar in de ontmoeting van gisteren was Mannheim duidelijk te sterk voor de Panthers. Het duurde wel een kwartier alvorens Mannheim het overwicht kon uitdrukken in een voorsprong. Ingolstadt-goalie Jimmy Waite moest een rebound weggeven op een schot van René Corbet. Jason Jaspers reageerde het meest attent en deponeerde de puck in het doel.

Het was voor de 25-jarige Canadees uit Thunder Bay alweer zijn zesde goal van het seizoen. Jaspers speelde de afgelopen seizoenen voor de Springfield Falcons in de AHL en gedurende zijn carrière speelde Jaspers negen wedstrijden in de NHL maar kwam daarin niet tot scoren.

In het begin van de tweede periode verdubbelde Mannheim de voorsprong wederom uit een rebound. Ditmaal was het Corbet die de rebound wist te verzilveren na een schot van Ronny Arendt. Er leek daarna niets aan de hand voor de thuisploeg tot de 34e minuut aanbrak.

Binnen een halve minuut stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte door goals van Seidenberg en Tripp. Opvallend is dat beide spelers een verleden hebben bij Mannheim. Tripp verdedigde vorig seizoen nog de kleuren van Mannheim en scoorde destijds vijftien keer voor de Adler. Mannheim wist echter nog voor het einde van de tweede periode de voorsprong te heroveren. De razendsnelle Eddy Lewandowski scoorde met een knappe powerplaygoal de 3-2.

Ook in de derde periode vielen de goals in rap tempo achter elkaar. Eerst scoorde Nathan Robinson in de vierde minuut de 4-2 voor Mannheim maar al snel bracht Rob Valicevic de spanning weer volledig terug door tijdens een powerplay de derde treffer voor Ingolstadt te produceren. Slechts zestien seconden na deze treffer was het wederom Jason Jaspers die zijn ploeg weer een veilige marge van twee goals bezorgde.

Zeven minuten voor tijd besliste Nathan Robinson de wedstrijd met zijn tweede goal van de avond. Francois Methot kwam overigens tot vier assists in deze wedstrijd en bleef daarmee topscorer in de DEL met elf goals en zestien assists.

Overige wedstrijden

Iserlohn blijft het verrassend goed doen dit seizoen. De Roosters wonnen ditmaal thuis met 5-3 van debutant Straubing. De ploeg uit het Sauerland moest wel alle zeilen bijzetten om Straubing te verslaan. Tot twee maal toe kwam Iserlohn terug van een achterstand.

Pas in de derde periode nam de nummer drie van de ranglijst afstand van Straubing. Grote man aan de kant van Iserlohn was Brad Purdie met twee goals. Purdie kende vorig jaar nog een tegenvallend seizoen bij Iserlohn nadat hij in de jaren daarvoor veel indruk maakte bij Hamburg en Krefeld.

Doug Mason, de voormalige coach van Iserlohn, kende een minder leuke afsluiting van het weekend. Zijn Kölner Haie verloren de uitwedstrijd tegen Augsburg na het nemen van penalty shots. Köln wist geen enkel penalty shot te benutten terwijl voor Augsburg Jay Henderson en Travis Brigley wel doeltreffend waren.

Berlijn nam wraak voor de smadelijke nederlaag van afgelopen vrijdag. De regerende landskampioen verloor vrijdagavond met 3-6 van staartploeg Duisburg. De jonge ploeg uit de hoofdstad revancheerde zich zondag met een knappe 2-5 overwinning in Hannover. Berlijn-trainer Pierre Pagé zag zijn ploeg geen moment echt in gevaar komen. Hannover kon in de eerste twee periodes nog tot tweemaal toe terugkomen van een achterstand maar moest uiteindelijk toch capituleren.

Andy Roach scoorde met een verdekt afstandsschot de 2-3 vlak voor het verstrijken van de tweede periode en Steve Walker scoorde direct aan het begin van de laatste periode de 2-4. De goal van Walker viel overigens met twee spelers van Hannover op de strafbank. Uiteindelijk bepaalde Beaufait met een empty-netter de eindstand op 2-5.

De laatste wedstrijd ging zondag tussen Frankfurt en Duisburg. De Füchse leken in het begin van de wedstrijd op weg naar de tweede stunt van dit weekend. Duisburg sloot de eerste periode af met een 0-2 voorsprong na goals van Gron en Dzieduszycki. Frankfurt-coach Rich Chernomaz had voor deze wedstrijd een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn verdediging en gaf Chernomaz de voorkeur aan reserve-goalie Dennis Endras.

Pas tien minuten voor tijd kwam Frankfurt terug in de wedstrijd. Op aangeven van Dwayne Norris scoorde Michael Bresagk de aansluitingstreffer. Frankfurt was eindelijk wakker geworden na deze goal en wist op het nippertje een verlenging af te dwingen. Twee minuten voor tijd schoot aanvoerder Jason Young zijn ploeg op gelijke hoogte met Duisburg.

In deze verlenging was het al snel gedaan met Duisburg. Steve Kelly veranderde een schot van Pat Lebeau van richting en liet daarmee de Hongaarse goalie Levente Szuper kansloos.

Dinsdag 24 oktober worden de twee resterende wedstrijden van deze speeldag afgewerkt. Nurnberg neemt het dan thuis op tegen Krefeld en Dusseldorf ontvangt de Freezers uit Hamburg.