NHL DEL mannheim logo

21 februari 200700:00

Mannheim wint bekerfinale

Adler Mannheim heeft dinsdagavond voor de tweede maal de Duitse bekerfinale gewonnen. In een spannende en spectaculaire wedstrijd won de huidige koploper in de DEL met 6-5 van Kölner Haie. Jason Jaspers scoorde het winnende doelpunt in overtime.

Beide teams ontmoetten elkaar eerder in de eerste Duitse bekerfinale in 2003. Ook toen was Mannheim de sterkste van de twee teams. Dit jaar hebben beide teams in ieder geval de meest opwindende bekerfinale tot nu toe verzorgd. Mannheim nam een 2-0 voorsprong in de eerste periode. In de negende minuut opende Rick Girard de score voor Mannheim met twee spelers van de bezoekers in de strafbank. Zes minuten later verdubbelde Mannheim de voorsprong wederom tijdens een powerplay. Dit keer was het René Corbet die goalie Oliver Jonas wist te passeren. De scheidsrechter werd ook behoorlijk bezig gehouden in de eerste periode. Er waren maar liefst 48 strafminuten te noteren waaronder twee misconducts van tien minuten voor Nathan Robinson and Andreas Renz.

In de tweede periode draaide de Haie de wedstrijd compleet op zijn kop. Eerst scoorde David McLlwain in de zevende minuut de aansluitingstreffer tijdens een powerplay. Vijf minuten later kwamen de bezoekers enigszins gelukkig op gelijke hoogte. Mirko Lüdemann schoot de puck weg tijdens een powerplay voor Mannheim. De puck kwam via een vreemde deflectie vanaf de boarding zomaar terecht bij Bryan Adams die daarna vrij mocht aanleggen voor goalie Pelletier. In de 17e minuut gaven goals van Jason Marshall en Kai Hospelt Köln zelfs een 2-4 voorsprong in een uitverkocht SAP Arena in Mannheim.

Toch zagen de 13.600 toeschouwers hoe Mannheim zich terugknokte in de slotminuten van de tweede periode. Rene Corbet en Ronny Arendt zorgden voor de 4-4 tussenstand na twee periodes.

Beide teams wisten nog eenmaal te scoren in de derde periode. In de 50e minuut zette Francois Methot Mannheim op een 5-4 voorsprong met Köln-verdediger Jason Marshall in de strafbank. De gelijkmaker viel pas drie minuten voor tijd toen de Zweedse aanvaller Daniel Rudslätt de 5-5 op het bord bracht.

De late gelijkmaker zou de ploeg van Doug Mason niet helpen om de beker binnen te slepen. Beide teams maakte zich al op voor een shootout tot Jason Jaspers een halve minuut voor het einde van de overtime de winnende treffer langs Oliver Jonas schoot. Daarmee bezorgde de 25-jarige Canadees Mannheim de tweede beker in de nog korte geschiedenis van deze competitie.