NHL DEL mannheim logo

14 oktober 200600:00

Mannheim wint topper

Na twee nederlagen op rij heeft Mannheim weer de draad opgepakt. Thuis werd de topper tegen Nürnberg met 2-1 gewonnen. De meest verrassende overwinning kwam echter op naam van Duisburg. De Füchse wonnen uit in Hamburg met 2-3 van de Freezers.

Mannheim en Nürnberg stonden op een gedeelde eerste plaats voorafgaand aan deze wedstrijd. Het betekende tevens voor een hoop spelers een wederzien met hun oude club. Mannheim-spelers Trepanier, Martinec, Petermann en Methot kwamen allen in het verleden uit voor Nürnberg. Ook Mannheim-coach Greg Poss was vroeger werkzaam als de coach van de Ice Tigers uit Nürnberg.

Mannheim was de sterkere ploeg in de eerste periode. Nürnberg-goalie Jean-Francois Labbé had het aanzienlijk drukker dan zijn collega Robert Müller. Toch werd Labbé pas in het begin van de tweede periode voor het eerst gepasseerd. Colin Forbes schoot van dichtbij een rebound binnen na een hard schot van René Corbet.

Aan het begin van de derde periode kwam Nürnberg shorthanded op gelijke hoogte. Met Petr Fical op de strafbank wist routinier Martin Jiranek met zijn eerste seizoenstreffer de gelijkmaker te scoren. De ervaren aanvaller is bezig aan zijn elfde seizoen in de DEL waarvan hij twee seizoenen uitkwam voor Ingolstadt. De overige negen seizoenen kwam hij uit voor de Ice Tigers.

Twee minuten later stelde Mannheim orde op zaken. Na een mooie combinatie tussen Methot en Lewandowski was het Rick Girard die mocht afronden. Mannheim kreeg daarna nog een aantal flinke kansen tijdens een powerplay maar er kwam geen verandering meer in de stand. Met deze overwinning staat Mannheim weer alleen bovenaan met drie punten voorsprong op Nürnberg en Ingolstadt.

Ingolstadt nam de tweede plaats over van Nürnberg dankzij een 4-2 thuisoverwinning tegen Krefeld. Daarmee kwam de ploeg van coach Ron Kennedy op gelijke hoogte met Nürnberg, het doelsaldo van de ploeg uit Beieren is echter beter dan dat van Nürnberg. Ingolstadt legde de basis voor de overwinning halverwege de tweede periode. De thuisploeg scoorde maar liefst drie maal binnen vijf minuten. Doug Ast, Michael Waginger en Rob Valicevic wisten allen goalie Patrick Koslow te verschalken.

Hamburg verloor verrassend thuis van Duisburg. De nummer laatste van de DEL won in de Color-Line Arena met 2-3. In het begin leek Duisburg af te stevenen op de negende nederlaag op rij. Hamburg stond na acht minuten namelijk al op een 2-0 voorsprong dankzij goals van Brandner en Beaucage. Duisburg won uiteindelijk toch met 2-3 door in elke periode éénmaal te scoren. De doelpunten kwamen op naam van Bartek, Schenkel en Fortin. Na afloop trakteerden de negenduizend toeschouwers Duisburg op een staande ovatie en gingen de negen meegereisde supporters met een goed gevoel terug naar Duisburg.

Frankfurt had thuis veel moeite met de Straubing Tigers. De Lions wisten pas in de verlenging de overwinning naar zich toe te trekken nadat ze een 5-2 voorsprong hadden weggegeven in de derde periode. Dwayne Norris en Simon Danner scoorden beide tweemaal voor Frankfurt. Bill Trew was topscoorder aan de kant van Straubing met eveneens twee goals. De winnende goal werd gescoord door de ervaren verdediger Shane Peacock. Door deze goal wacht Straubing nog steeds op de eerste overwinning in een uitwedstrijd.

Berlijn wist eindelijk weer eens te winnen. Na acht nederlagen op rij won de regerend kampioen thuis met 6-0 van Augsburg, waardoor goalie Youri Ziffzer zijn eerste shut-out van het seizoen behaalde.

De laatste wedstrijd van de vrijdagavond ging tussen de Iserlohn Roosters en de Hannover Scorpions. Hannover, de ploeg van Hans Zach, nam de drie punten mee uit het Sauerland dankzij een knappe 2-3 overwinning. Door deze overwinning klimmen de Scorpions naar een vierde plek met slechts vijf punten achterstand op koploper Mannheim.