5 april 200600:00

Door Joep Meijsen

Marcel Kars naar Australië

International Marcel Kars heeft een zomercontract getekend voor de Newcastle North Stars in de Australische competitie. De aanvaller van Amsterdam treft bij zijn nieuwe club voormalig teamgenoot Trevor Sherban.

Dat meldt de website van de Australische club. Kars tekende het afgelopen seizoen voor 22 goals en dertig assists in 47 wedstrijden bij Amsterdam. Het afgelopen seizoen was zijn vierde in de hoofdstad, met de Amstel Tijgers won hij de Coupe der Lage Landen, verloor de bekerfinale en werd in de halve finale van de beker uitgeschakeld.

Naast Trevor Sherban treft Kars down under nog een bekende uit de Nederlandse competitie. Robert Starke, die in het verleden uitkwam voor Heerenveen, tekende een jaar bij bij de North Stars. Vorig jaar speelde ook Don Nicols voor het team, maar hij keert niet terug in Newcastle.

Het contract van Kars brengt hem mogelijk in conflict met Oranje. Newcastle North Stars speelt de eerste competitiewedstrijd op 23 april, de dag waarop Oranje zijn eerste wedstrijd speelt op het wereldkampioenschap in Estland. Kars was de afgelopen jaren een vaste keuze in het Nederlands Team.