15 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Marcel Kars naar Bolzano

International Marcel Kars verlaat Amsterdam. De aanvaller speelt het komende seizoen voor de Bolzano Future Foxes in de Italiaanse Serie A2. De 29-jarige Kars verlaat daarmee na vier seizoenen de Nederlandse hoofdstad.

Met 22 goals en dertig assists in 47 wedstrijden was Kars de nummer drie op de topscorerslijst bij Amsterdam afgelopen seizoen. Alleen Tommie Hartogs en Bohuslav Subr tekenden voor meer punten. Tijdens het wereldkampioenschap in Estland was Kars goed voor een goal en vier assists in vijf ontmoetingen. Kars kwalificeerde zich twee jaar geleden voor de Nederlandse nationale ploeg.

Marcel Kars gold de afgelopen jaren als één van de belangrijkste aanvallers in Amsterdam. De boomlange aanvaller scoorde veel belangrijke doelpunten tijdens de play-offs en bekerfinales. Hij won onder meer drie landstitels met Amsterdam. Afgelopen zomer won hij tevens de landstitel in Australië. Hij speelde daar voor de Newcastle North Stars. Met 29 goals en 37 assists in 20 wedstrijden was hij bovendien de topscorer van de liga.

Kars is de tweede import in Bolzano na de Sloveense international Ziga Svete. Het team is in feite het tweede team van de Italiaanse ijshockeygrootmacht. Deze ploeg komt uit in de lagere liga, terwijl het eerste team meespeelt om de landstitel in Italië. Het team is samengesteld uit spelers van een paar andere lokale teams, spelers uit de jeugdopleiding en drie imports. Het team gaat als farm-team van HC Bozen functioneren. Het is voor het eerst dat de ploeg meedoet aan de nationale competitie.

Ook Tristan Senior heeft een nieuwe club. De voormalige topscorer van Den Haag Wolves komt komend seizoen uit voor de Memphis River Kings in de Amerikaanse Central Hockey League. Hij krijgt daar de kans om opnieuw te scoren tegen Kyle Stanton, die vorig jaar een deel van het seizoen voor Geleen speelde. Deze tekende een contract bij de Lubbock Cotton Kings.