Potm jan09 postma

9 februari 200900:00

Door [email protected]

Marco Postma beste in januari

Marco Postma is de RBK Hockey/IJshockey.com Player of the Month over januari geworden. De aanvaller van Nijmegen werd vrijdag gehuldigd na afloop van de wedstrijd tegen Geleen.

IJshockey.com kiest in samenwerking met RBK Hockey voor het derde seizoen op rij maandelijks de beste speler in de Nederlandse eredivisie. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

Postma is de vierde Nederlandse speler die de prijs wint. In eerdere jaargangen gingen Jan-Jaap Natte, Bjorn Willemse en Peter van Biezen hem voor. De forward van Nijmegen droeg in januari vier goals en zeven assists bij aan de produktie van zijn ploeg. Hij speelde met twee goals en een assist een sleutelrol in de door Nijmegen gewonnen bekerfinale.

Eervolle vermeldingen waren er in januari voor goalie Jan Münster (Amsterdam), defence John Gordon (Den Haag) en forward Daryl Bat (Tilburg).