Flyers Beneliga Hoekstra stil 2017

20 juni 202006:56

Door Joep Meijsen

Mark Hoekstra tekent bij in Heerenveen

Mark Hoekstra speelt ook komend seizoen voor Unis Flyers Heerenveen. De 25-jarige verdediger verlengde zijn contract met de club met één jaar.

Dat heeft Flyers bekendgemaakt. Hoekstra kwam afgelopen seizoen in twee wedstrijden in actie voor Oranje tijdens het Olympische kwalificatietoernooi. Eerder speelde hij enkele jaren geleden al een wereldkampioenschap voor de nationale ijshockeyploeg. Hoekstra komt uit de eigen jeugd van Heerenveen en speelt al zijn hele loopbaan in Thialf.

Bij Heerenveen speelde hij afgelopen seizoen 21 wedstrijden in de Beneliga en play-offs. Daarin was hij goed voor twee goals en acht assists met zestien strafminuten. Met Flyers won hij de nationale titel en de nationale beker. Ook zat hij met Heerenveen nog in de play-offs om het kampioenschap in de Beneliga toen het seizoen vanwege het oprukkende coronavirus plotseling werd gestaakt.

'Ik heb het gewoon erg naar mijn zin in dit team. En ik heb nog steeds veel plezier in het spelletje ijshockey. Dat je elk weekend mag spelen in een goed gevuld Thialf. Dat je gewoon weer zin krijgt om wedstrijden te spelen, plus de goede sfeer in het team zijn voor mij de dingen die het ijshockeyseizoen zo leuk maken', zo wordt hij geciteerd op de website van Heerenveen.

Lees hier meer over het bijtekenen van Hoekstra >>>