13 juni 200500:00

Door Joep Meijsen

Mason blijft bondscoach

Doug Mason coacht ook komend seizoen het Nederlands IJshockeyteam. De geboren Canadees trad in februari van dit jaar aan als vervanger van Theo van Gerwen. Mason blijft zijn functie combineren met die van hoofdcoach in Iserlohn.

Dat heeft de Nederlandse IJshockeybond bekendgemaakt. 'Ik wil daar nu nog niet over nadenken. Als dit toernooi was bezonken is, wil ik met Jan de Greef om de tafel gaan zitten en misschien kunnen we iets geks verzinnen om het voor mij mogelijk te maken door te gaan als bondscoach', hield Mason de deur al op een kier na afloop van het wereldkampioenschap.

Enkele jaren geleden legde Mason de functie neer omdat hij deze niet meer kon combineren met zijn werk als hoofdcoach bij een club. Mason verdient in het dagelijks leven de kost als hoofdcoach van de Iserlohn Roosters in de hoogste Duitse divisie. Hij woont in DĂŒsseldorf, wat slechts driekwartier rijden is van de Nederlandse grens.

In de wandelgangen in Eindhoven ging het gerucht dat Mason eventueel wel door wilde gaan, mits hij een sterke assistent naast zich zou krijgen. Deze zou een deel van de trainingen over kunnen nemen als Mason met zijn club nog in de play-offs in Duitsland betrokken is.

Tijdens het wereldkampioenschap leidde Mason het nationale team naar een derde plaats. De ex-coach van onder meer Utrecht en Tilburg was tussen 1993 en 2000 ook al bondscoach. Sindsdien zwaaiden Brian de Bruyn, Manfred Wolf en Theo van Gerwen de scepter bij Oranje.