1 februari 200500:00

Door Joep Meijsen

Mason blijft een Rooster

Oud-bondscoach Doug Mason blijft ook volgend seizoen hoofdcoach van de Iserlohn Roosters in de Deutsche Eishockey Liga (DEL). De voormalige coach van Tilburg en Utrecht heeft zijn contract met een jaar verlengt. 'Ik voel me prima in Iserlohn en verheug me op de samenwerking het komende seizoen.'

De inmiddels 49-jarige Mason tekende in de winter van 2003 bij Iserlohn, waar hij na een mislukte seizoenstart de functie van Dave Whistle moest overnemen. Hij slaagde erin om klassenbehoud te realiseren in Iserlohn en kon dit jaar zijn eigen team samenstellen.

Daarmee staat Mason op de derde plaats van onderen in de DEL, maar op redelijk veilige afstand van de onderste streep. Bestuurder Wolgang BrĂŒck van de club uit het Sauerland: 'Wij zetten in op continuĂŻteit en willen onze weg met Doug vervolgen.

Iserlohn versterkte zich deze week nog met de 32-jarige aanvaller Mike Kennedy. De Canadees kwam over van Leksands IF en speelde in het verleden voor de succesploeg MĂŒnchen Barons. De club koos er bewust voor niet weer een NHL-speler vast te leggen om het risico op een ernstige verzwakking van de ploeg als de NHL alsnog zou gaan spelen te minimaliseren.

De club uit de populaire wintersportstreek heeft met Mike York een prominente NHL-speler in de opstelling. Met veertien goals en 37 assists in veertig wedstrijden is hij de topscorer van de club.