14 maart 200600:00

Door Joep Meijsen

Mason vertrekt bij Roosters

De Nederlandse bondscoach Doug Mason vertrekt bij zijn huidige club Iserlohn Roosters. Na bijna drie jaar in het Sauerland zoekt de coach een nieuwe uitdaging. Hij bevestigde zijn vertrek na de wedstrijd afgelopen weekeinde tegen Augsburg.

In deze wedstrijd stelde Iserlohn het klassebehoud in de hoogste Duitse liga DEL veilig. Het is het derde jaar dat dit Mason en zijn manschappen lukte, ondanks Ă©Ă©n van de lagere begrotingen in de Duitse liga. De ploeg plaatste zich echter ook niet voor de play-offs, zodat het seizoen nu afgelopen is.

De inmiddels 50-jarige oud-speler en trainer van Utrecht en Tilburg maakte bij zijn vertrek niet duidelijk wat zijn plannen voor de toekomst zijn. In april leidt hij Oranje voor het tweede jaar op rij tijdens een wereldkampioenschap. Vorig jaar keerde hij vlak voor het wk in Eindhoven terug als bondscoach na het vertrek van Theo van Gerwen.

Mason werd kort na het begin van het seizoen 2003/2004 in dienst genomen bij Iserlohn als opvolger van Dave Whistle. 'Doug Mason heeft bijna drie complete seizoen alles wat hij in zich had geĂŻnvesterd in onse vereniging. Daarvoor verdient hij alle lof en erkenning', aldus Wolfgang BrĂŒck van Iserlohn in een verklaring.