Potm december06 mcgarry

15 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

McGarry beste in december

Brian McGarry is de IJshockey.com/RBK Hockey Player of the Month voor december. De aanvaller van Eaters Geleen ontving zijn prijs na afloop van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Amsterdam.

McGarry is de derde winnaar in de nieuwe maandelijkse verkiezing. Vanaf dit seizoen kiest IJshockey.com samen met RBK Hockey de speler van de maand. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK Hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

De eerste award werd uitgereikt aan Jan-Jaap Natte van Den Haag. In november was Trappers-forward Dave Bonk de winnaar van de prijs. Deze maand kreeg McGarry de meeste stemmen. Voor de tweede maand op rij greep Leo van den Thillart van Amsterdam nipt naast de prijs. Ook Marco Postma van Heerenveen en Jamie Schaafsma van Amstel Tijgers verzamelden veel punten in december.

McGarry nam in de maand december Eaters Geleen op sleeptouw naar de bekerfinale en een goede positie op de ranglijst. Zo speelde hij een belangrijke rol in de beide halve finales tegen Nijmegen Emperors en was hij ook in de reguliere competitie zeer succesvol.

De 21-jarige aanvaller uit Sudbury in het Canadese Ontario maakt dit seizoen zijn debuut in de Nederlandse competitie. Met 28 goals en 35 assists in 31 wedstrijden is hij op dit moment de nummer drie op de nationale topscorerslijst.