18 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

McGillis weg bij Den Haag

Doelman Brock McGillis is weg bij Den Haag Wolves. De Canadees had geen zin meer om te wachten op zijn achterstallige salaris en heeft het vliegtuig terug naar Canada genomen.

Het vertrek van de doelman is een domper voor de toch al niet erg goed draaiende Wolves. McGillis werd door verschillende experts gezien als de beste goalie in de Nederlandse competitie. Den Haag is overigens al officieel geëlimineerd voor de play-offs en heeft nog maar drie wedstrijden te gaan dit seizoen.

De vertrokken doelman is het eindspel in een moeilijke week in Den Haag. Dit leidde volgens verschillende bronnen afgelopen dinsdag tot spoedoverleg tussen de spelersgroep en het bestuur, waarbij harde woorden vielen. Het seizoen wordt echter wel gewoon afgemaakt.

McGillis is niet de eerste buitenlander die het seizoen niet afmaakt in Den Haag. Eerder al vertrokken Dean Byvelds, Tyler Middlebrook en Pavel Shtefan om uiteenlopende redenen.

Sportief eindigt het seizoen zeer matig voor de Wolves. Van de laatste zestien wedstrijden werd er slechts Ă©Ă©n gewonnen. Alleen thuis tegen Geleen werd de volle buit binnengesleept. De ploeg van Robb Serviss haalde ook nog drie keer overtime, maar verloor deze wedstrijden alledrie.

Na het vertrek van McGillis is Peter Seton de eerste keeper voor de Hagenezen voor de rest van dit seizoen. William den Ridder en Oliver Ackheim functioneren als back-ups.