Whitecaps mckague medal 1011

11 september 201208:21

Door Joep Meijsen

McKague nieuw bij Kemphanen

Eindhoven Kemphanen heeft ex-Turnhout-aanvaller Darren McKague aangetrokken. De aanvaller uit Toronto speelde vorig jaar voor twee teams in Duitsland.

Dat meldt Kemphanen. Volgens het persbericht is de selectie van de Eindhovense club hiermee vooralsnog compleet. De andere buitenlanders in de selectie zijn goalie Matti Korhonen, speler-coach Josh Mizerek, verdediger Mitch McNeill en de aanvallers Greg Collins en Sean Muncy. Het maximum aantal buitenlanders in de Nederlandse competitie is dit seizoen zes.

McKague is 28 jaar oud en speelde twee jaar geleden voor Turnhout. In de North Sea Cup had hij in 28 wedstrijden acht goals en zestien assists. Hij won dat seizoen met Turnhout de Belgische dubbel. Vorig jaar kwam hij delen van het seizoen uit voor Peissenberg in de regionalliga en Herforder EV uit de Oberliga. Voor die laatste ploeg had hij in twintig wedstrijden vijftien goals en 13 assists.

De speler had zichzelf gemeld bij Eindhoven en was afgelopen week al op proef. 'Met zijn persoonlijke overwicht kan hij van meerwaarde zijn in de ontwikkeling van de jonge spelers. Daarnaast verwacht ik dat hij gaat produceren, zonder daar nu een getal aan te hangen. Darren is ondanks zijn lengte van 1,91m en gewicht (100kg) een snelle schaatser en heeft goede handen.'