NHL ovechkin mask

11 januari 200800:00

Door [email protected]

Megadeal voor Ovechkin

Alexander Ovechkin heeft deze week het grootste contract in de geschiedenis van de NHL getekend. De jongen Russische superster blijft de komende 13 seizoenen bij Washington en zal over die periode maar liefst 124 miljoen dollar verdienen.

Volgens diverse media zou het contract Ovechkin in de eerste zes jaar negen miljoen dollar per jaar opleveren. In de zeven daarop volgende jaren zou dat tien miljoen per jaar zijn. De nu 22-jarige forward zal 35 zijn als zijn contract in 2021 afloopt.

De Rus vertegenwoordigde zichzelf in de contractbesprekingen en sleepte een behoorlijk resultaat uit het vuur. Dit seizoen leidt hij zijn team weer met 32 goals, 52 punten en een +6 plus/minus. In 206 NHL-wedstrijden heeft hij nu al 130 goals en 120 assists op zijn naam staan.

Ovechkin werd in 2004 als eerste gedraft en tekende een drie-jarige deal bij Washington. In zijn eerste seizoen won de winger de Calder Trophy voor beste rookie. De afgelopen twee jaren werd hij gekozen voor het eerste Allstar Team. Dit jaar verdient hij nog iets minder dan vier miljoen dollar.