OKT Hun Ned6 viering goal Joly

6 februari 201312:39

Door Joep Meijsen

Missie Bietigheim: Duitsland beducht

Duitsland is donderdag de eerste tegenstander van Oranje in Bietigheim. De Duitse bondscoach Pat Cortina preekt voorzichtigheid

Nederland speelde tot nu toe elf keer tegen Duitsland op internationaal niveau en in alle ontmoetingen was Duitsland de sterkste. Nederland wist in het verleden overigens wel twee keer van de DDR te winnen. Cortina zegt in een gesprek met het ANP tegen Nederland te willen waken voor onderschatting door zijn ploeg.

'We moeten elke tegenstander respecteren. Het gaat om één duel daarin kan van alles gebeuren', zegt Cortina. De Italiaanse-Canadees zwaait sinds kort scepter bij de Duitse nationale ploeg als opvolger van Jakob Kölliger. Onder diens leiding werkte Duitsland een teleurstellend WK af, waardoor directe kwalificatie voor Sotchi uit beeld verdween. Aan Cortina de taak om Duitsland via de omweg van het toernooi in Bietigheim-Bissingen alsnog naar Rusland te krijgen.

De deelname van Nederland komt voor de organisatie als een totale verrassing. 'Ik had nooit verwacht dat Nederland in staat zou zijn om van Hongarije te winnen', zegt algemeen secretaris Frans Reindl van de Duitse ijshockeybond tegen Eishockeynews. Doelman Dennis Endras heeft geen idee wat hij moet verwachten. 'Nederland ken ik helemaal niet. Daar heb ik nog nooit tegen gespeeld.'

Duitsland plaatste zich tot nu toe altijd voor de spelen, hoewel dit al zes keer eerder via een extra voorronde moest. Nog nooit verloor Duitsland een wedstrijd tijdens een OKT. De wedstrijd tegen Nederland is niet uitverkocht. De Duitse bond probeert extra steun op de tribunes te verwerven met een actie, waarbij vrouwen in Duitsland-outfit korting krijgen bij de kassa en een gratis drankje bij binnenkomst.