Hyc morgan mitch high fives 1314

15 augustus 201512:22

Door Joep Meijsen

Mitch Morgan terug bij Herentals

Aanvaller Mitch Morgan keert terug bij Herentals. De Belgische international kwam vorig jaar nog uit voor Morzine-Avoriaz op het hoogste niveau in Frankrijk. Ook keert Trevor Hunt terug en blijven een aantal spelers uit de Belgische kern.

rgan wordt bij Herentals herenigd met zijn oudere broer Vincent, die na een jaar pauze zijn ijshockeyloopbaan hervat. Daarnaast werd vorige week ook definitief bekend dat Jens Engelen terugkeert bij de club. Engelen vertrok vorig jaar tijdens het seizoen om zijn geluk te beproeven op lager niveau in het Verenigd Koninkrijk.

Met Mitch Morgan krijgt Herentals de beschikking over een speler die zich ruimschoots bewezen heeft in het shirt van zowel Hyc als de Belgische nationale ploeg. In zijn laatste jaar in de Nederlandse competitie was Morgan goed voor 29 goals en 29 assists in 41 wedstrijden. Vorig jaar in frankrijk nam hij drie goals en zestien assists in 28 wedstrijden voor zijn rekening. Hij speelde in Frankrijk voor coach Tommie Hartogs. Daarnaast had hij in de Franse beker nog twee goals en vier assists in zes ontmoetingen.

Bij de Belgische nationale ploeg tekende Morgan op het WK deze lente voor zes goals en vier assists in vijf wedstrijden. Bij Herentals gaat Morgan ook weer samenspelen met Trevor Hunt, die de eerste importplek gaat opvullen. Hunt, eerder actief bij Heerenveen, gaat zijn derde seizoen in bij Herentals. De 29-jarige verdediger had vorig seizoen elf goals en 25 assists in 39 wedstrijden.

Ook een aantal andere spelers van vorig jaar verlengden hun overeenkomst met Herentals. Het gaat daarbij om Nils Vroemans, Emiel Goris, Thijs van Laere en Patrick Callaert. De club verwelkomt bovendien Ben Torremans terug, die vorig jaar niet in actie kwam bij Herentals. Hij zal zo veel wedstrijden spelen als zijn maatschappelijke loopbaan toestaat.

Herentals maakte tevens bekend dat Kevin van Looveren als extra goalie is toegevoegd aan de selectie. Van Looveren zal tevens als assistent-coach gaan fungeren bij de club samen met de nieuwe hoofdcoach Buck Rombouts.