Hys mizerek met cup 1011

17 augustus 201209:57

Door [email protected]

Mizerek speler/coach bij Kemphanen

De Amerikaan Josh Mizerek vervangt bij Eindhoven Kemphanen de vertrokken coach Tommie Hartogs. De oud-speler van Den Haag zal ook als speler actief zijn.

Eindhoven was actief op zoek naar een speler/trainer/coach, waarbij een assisterende coach in de bank de wedstrijdcoaching moet verzorgen. Technisch directeur Nico van Galen Last denkt met de 34-jarige Mizerek de ideale man gevonden te hebben.

'Josh heeft al wat ervaring doordat hij bij Den Haag meerdere malen interim coach was', aldus Van Galen Last. 'Hij trainde daar ook de jeugd. En afgelopen seizoen heeft hij als speler/assistentcoach bij Partizan Belgrado afgesloten.'

Mizerek speelde vier seizoenen in Den Haag, waarmee hij in 2008-09 en 2010-11 de landstitel won. De verdediger had voor zijn komst naar Europa al een flinke CV opgebouwd, met onder andere vier seizoenen ECHL en ruime ervaring in de CHL en UHL. Afgelopen seizoen startte hij in de Britse EIHL bij Hull Stingrays. Hij eindigde echter bij Partizan Beograd, waarmee hij kampioen werd.

De selectie van Eindhoven begint daarmee aardig vorm te krijgen. Kemphanen trok eerder al de Amerikanen Greg Collins en Sean Muncy aan, beiden voor de aanval. Op doel beschikt de club over de Fin Matti Korhonen, terwijl de Canadees Mitch McNeill de verdediging komt versterken. Deze imports vullen een verder zeer jonge groep Nederlandse spelers aan.