15 oktober 200600:00

Monsterzege voor Emperors

De ontmoeting tussen Nijmegen en Eindhoven eindigde zaterdagavond in een weinig verheffende 22-0 zege voor de Emperors. Het heeft nog maar weinig met ijshockey te maken. Het sterk verzwakte Utrecht haalde een 2-1 zege op Dordrecht binnen.

Eindhoven - Nijmegen 0-22

Het type wedstrijd, waarbij de uitslag het hele verhaal vertelt. Een frace van een wedstrijd die vooral ten goede kwam aan de statistieken van de Nijmeegse spelers. Veel publiek was er niet. Omdat de ijsbaan in Eindhoven door het veel populairdere ijsdansen wordt bezet, moest uitgeweken worden naar Dordrecht, waar nog 80 toeschouwers kwamen opdagen.

Nijmegen Emperors pakte al na 39 seconden spelen de leiding en scoorde ook in de voorlaatste minuut. Tussendoor scoorde de ploeg wanneer het maar wilde. Gezien de monsterscore is het eigenlijk uniek dat slechts twee spelers, Mikael Sjostrom en Bert van den Braak, drie keer tot scoren kwamen. Scheidsrechter Van der Waarden deelde in totaal 24 strafminuten uit.

Utrecht - Dordrecht 2-1

Gezien de bovenstaande uitslag heeft Utrecht er waarschijnlijk goed aan gedaan de wedstrijd van zondag in Nijmegen over te slaan. De ploeg van Frank Versteeg trad met veel invallers aan tegen Dordrecht, wat een evenwichtigere wedstrijd opleverde voor 130 toeschouwers. Scheidsrechter Hensing strooide met strafminuten, waaronder game misconducts voor Robert van Laarhoven en Maarten Kade van Utrecht.

Clinton Voorn en Michal Rybar scoorden namens Utrecht in de tweede periode en Jeroen Beulink deed iets terug een paar minuten voor tijd. Het was onvoldoende om Utrecht de tweede zege in de Challenge Cup te ontzeggen, terwijl Dordrecht nog altijd op de eerste punten wacht en kampt met een doelsaldo van 3 voor en 36 tegen in drie wedstrijden.