Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Aanwijzingen, ontslag en de halfgod Jobu

Morning Skate: Aanwijzingen, ontslag en de halfgod Jobu

Een nieuwe Morning Skate op deze donderdag, met aandacht voor Nederlandse scheidsrechters en linesmen, Daniel Sprong, Jaromir Jagr, het eerste ontslag in de DEL en de invloed van de halfgod Jobu op de Calgary Flames.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Nederlandse scheidsrechters...

zijn komende maanden ook internationaal weer actief. Op het WK in Tilburg zijn Jos Korte en Stef Oosterling actief als linesman. Ramon Sterkens en Nick Verbruggen gaan naar U20 WK Division IIB in Belgrado, bij de U18 in Odessa komt Louis Beelen in actie, terwijl Senovwa Mollen naar het WK Division IB in Asiago, Italië afreist. Debby Hengst gaat naar het U18 WK Division IA in Asiago.

Daniel Sprong...

heeft drie wedstrijden met de Wilkes-Barre/Scranton Penguins komend weekeinde. Op vrijdag en zaterdag staan er wedsrijden tegen de Lehigh Valley Phantoms op het programma en op zaterdag een ontmoeting met de Syracuse Crunch. De openingswedstrijd ging afgelopen weekeinde overigens met 5-2 verloren tegen Charlotte. Wel scoorde Sprong het eerste doelpunt van zijn ploeg.

In de DEL...

is de eerste coach op de keien gezet. Het gaat daarbij om Jari Pasanen van de Iserlohn Roosters. Afgelopen zondag werd weliswaar met 5-3 gewonnen van Krefeld, maar met tien punten uit elf wedstrijden staat de club nog wel op de laatste plaats van de ranglijst in de hoogste Duitse liga. Volgens het bestuur is echter niet de lage positie in de stand de reden voor het ontslag, maar de trage tactische ontwikkeling onder Pasanen. De Canadees Rob Daum zou de favoriet zijn om Pasanen op te volgen. Hij was de afgelopen zes jaar actief in Oostenrijk bij Linz.

Jaromir Jagr is terug...

op het ijs. De Tsjechische veteraan tekende bij de start van het nieuwe seizoen bij de Calgary Flames en maakte vandaag zijn debuut voor de ploeg tegen de Los Angeles Kings. De Flames wonnen het duel in het Staples Center met 4-3 dankzij een goal van Sean Monahan na een minuut spelen in overtime. Jagr had geen schoten op doel en eindigde de wedstrijd op -1.

De Toronto Maple Leafs...

verloren hun eerste wedstrijd van het seizoen. De New Jersey Devils klopten de ploeg uit de hoofdstad van het ijshockey met 6-3, inclusief een shorthanded goal in een 5 op 3 powerplay voor de Leafs van de stick van Brian Gibbons. 

De Pittsburgh Penguins...

zagen Patric Hornqvist terugkeren in de opstelling. Met een goal en een assist hielp de 30-jarige Zweed zijn ploeg aan een 3-2 overwinning op Washington. Alex Ovechkin had zijn achtste van het seizoen voor de Capitals, waarmee hij de topscorerslijst in de liga aanvoert. In de andere wedstrijden van vannacht was de Colorado Avalanche met 6-3 te sterk voor de Boston Bruist en wonnen de Anaheim Ducks met 3-2 van de New York Islanders.

De Calgary Flames..

doorbraken eerder deze week een reeks van 29 nederlagen op rij in het Honda Center in Anaheim. Dit blijkt niet te danken te zijn aan de 43 saves van doelman Mike Smith, maar aan een bezoek aan de kleedkamer van de befaamde halfgod Jobu uit de film Major League.

Voor wie niet meer weet....

wie Jobu ook alweer was of te jong is om deze film te kennen.

Nieuws Spelers Teams Forum