IMG 5506

4 maart 201908:39

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Afronding, voorverkoop en zeges

De voorverkoop voor de finale van de Final Four is in volle gang en Tilburg rondde de reguliere competitie in de Oberliga Nord af. Daarnaast in deze Morning Skate onder meer aandacht voor de Belgische Final Four, voor Daniel Sprong, Mike Dalhuisen, Steve Mason en Guus van Nes en wat verder zo ter tafel komt op deze druilerige maandagochtend.

Herentals...

won zondagavond in Mechelen het vierde Belgische kampioenschap op rij. De ploeg van Jeffrey van Iersel was in de finale met 8-2 te sterk voor Luik. Hyc kan zich nu gaan opmaken voor de kwartfinale van de Beneliga tegen Leuven Chiefs, terwijl Luik komend weekeinde in de play-offs op Den Haag stuit. Lees hier een kort verslag van de ontknoping in Belgi√ę >>>

Tilburg won...

ook de laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de Oberliga Nord. Uit in Herne was de ploeg met 1-5 de baas. Komend weekeinde heeft Tilburg geen programma, daarna barsten de play-offs in de Oberliga los. Tilburg treft in de eerste ronde vermoedelijk op Lindau Islanders. Klik hier voor een bericht over de zege van Tilburg >>>

Foto: Arie Leeuwesteijn

Komende woensdag...

wordt in Tilburg eerst nog de finale om het kampioenschap van Nederland gespeeld. Gisteren begon de voorverkoop voor de finale in zowel Den Haag als Nijmegen. Devils houdt vanavond tussen half acht en half negen een extra verkoopavond waar supporters de combi-kaarten kunnen kopen. Supporters van Hijs kunnen vanavond en dinsdagavond nog kaarten kopen van 19.00 uur tot en met 21.00 uur.

In overleg tussen de clubs, de ijshockeybond en betrokken politiekorpsen is besloten dat fans van beide clubs alleen met combikaarten naar de finale kunnen.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop in Den Haag >>>

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop in Nijmegen >>>

Daniel Sprong en...

Anaheim Ducks hebben zondag weer eens een wedstrijd gewonnen. In eigen huis werd Colorado met 1-2 geklopt. Sprong stond ruim tien minuten op het ijs, had twee schoten op doel maar bleef puntloos in het duel.

Mike Dalhuisen en..

Bad Nauheim hebben het seizoen in de DEL2 afgesloten met een 7-4 zege bij Bayreuth Tigers. Voor ruim tweeduizend toeschouwers pikte Dalhuisen een assist mee. Het seizoen van de geboren Nijmegenaar gaat verder met een play-off-serie tegen Ravensburg Towerstars.

Steve Mason...

sluit vanavond de reguliere competitie op het hoogste niveau in Zwitserland af. De aanvaller/verdediger van Oranje eindigt met Rapperswil-Jona Lakers op de laatste plaats en gaat hierna beginnen aan de Plazierungsrunde waarmee de strijd om lijfsbehoud op het hoogste niveau in Zwitserland gaat beginnen.

Guus van Nes en..

Quinnipiac wonnen de Cleary Cup met een 4-1 overwinning tegen Yale. Dit betekent dat het universiteitsteam als nummer één het ECAC Hockey Tournament inging. Het team won 25 wedstrijden dit seizoen, slechts één keer in de geschiedenis deden de Bobcats het beter.

Essen heeft...

het contract met de 24-jarige aanvaller Julian Airich met een jaar verlengd. Hij is de topscorer van de Moskitos, die zich voor de play-offs in de Oberliga hebben geplaatst.