Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Bartek, selecties en winnende Caps

Morning Skate: Bartek, selecties en winnende Caps

De strijd om de Stanley Cup gaat verder, Antwerpen verlengt met Peter Bartek, Harzer Falken hebben een nieuwe coach en meer in deze Morning Skate.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Antwerp Phantoms...

heeft een begin gemaakt met de bekendmaking van de selectie voor het komende seizoen. Als eerste meldt de club dat de inmiddels 40-jarige verdediger Peter Bartek weer deel uitmaakt van de selectie. De Slowaak geldt als statusspeler in de Beneliga. Bartek is een voormalige jeugdinternational van Slowakije en afkomstig uit de jeugdopleiding van Dukla Trencin. Hij speelt al sinds 2004 in België. Vorig jaar had hij vijf goals en elf assists in 23 wedstrijden voor Phantoms, dat de play-offs van de Beneliga niet wist te halen.

Afgelopen weekeinde...

stonden er 55 spelers van de U16 op het ijs in Tilburg voor een 3-op-3 selectietoernooi. Verdeeld over acht teams speelden zij wedstrijden op 1/3 van het normale ijs. De dag was een groot succes. Op 27 mei volgt een soortgelijke selectiedag, maar dan voor de U14.

Foto's: Theo van Gerwen

De Harzer Falken..

tegenstander van Tilburg in de Oberliga Nord, hebben met de 57-jarige Arno Lörsch een nieuwe coach aangesteld. Lörsch stond afgelopen jaar in de bank bij Diez-Limburg in de regionalliga. Hij volgt Norbert Pascha op, die na het afgelopen seizoen stopte als coach. Lörsch heeft eerdere coachingervaring in de Oberliga bij Neuwied en is een oud-speler van Braunlage.

Zweden won dit weekeinde...

de gouden medaille op het WK en bleef tijdens het hele toernooi ongeslagen. Opvallend is dat er maar drie spelers in het team speelden die vorig jaar wereldkampioen werden, zoals ijshockeykenner Szymon Szemberg opmerkt.

Het WK is dus voorbij..

en daarmee het ijshockeyseizoen in Europa. Hier nog even het WK in 45 seconden.

Er wordt veel geschreven...

over het succes van de Vegas Golden Knights. Zelfs Nederlandse kranten begint het op te vallen dat er wat bijzonders gebeurt in de NHL. Volgens hoofdcoach Jon Cooper van Tampa Bay is het echter zeker geen sprookje. ESPN heeft er een mooi artikel over.

Lees het hele verhaal >>>

Vegas moet nog even..

wachten om te weten tegen wie de ploeg in de finale van de Stanley Cup mag spelen. De Washington Capitals wonnen vannacht met 3-0, waardoor in de serie tegen de Tampa Bay Lightning een zevende duel noodzakelijk is. TJ Oshie scoorde twee keer, Devante Smtih-Pelly had een goal en Braden Holtby maakte 24 saves.

Intussen is er al wel..

nieuws over het schema voor de NHL-finale.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum