Ron Bertelingschaal 2018 Fight Oosterveld Nijland 1

5 september 201908:05

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Brand, Nijland en de problemen voor de Indians

Contractverlengingen in Zoetermeer en Herentals, een afwezige in Heerenveen, de vraag of de Hannover Indians wel zo mogen blijven heten en nog veel meer. Ook op deze donderdagochtend een verse Morning Skate.

Weer een contractverlenging...

voor Zoetermeer Panters. De 18-jarige Erik Brand blijft komend seizoen bij Panters spelen. Het wordt zijn tweede jaar in het eerste team van de club. Brand speelde eerder voor Dordrecht Lions en had vorig jaar in 24 wedstrijden vier goals en vier assists met 32 assists. Brand speelde twee WK's met de U18 van Nederland. Eerder deze week werd al bekend dat de eveneens nog jeugdige Martijn Geerligs de overstap maakt naar Panters, daarover is meer te lezen in de Morning Skate van dinsdag.

Ook bij Herentals..

wordt de selectie steeds completer. De regerende kampioen in de Beneliga, die een toernooi organiseert om de Continental Cup, verlengde met een drietal spelers. De ervaren Jordy van Dyck komt ook komend jaar uit voor de ploeg. De 26-jarige aanvaller is al jaren een vaste waarde in de ploeg en pikte vorig jaar vijf assists mee in de Beneliga. De 19-jarige Ebe Daems versterkte het team vorig jaar in de loop van het seizoen en is een Belgische jeugdinternational. Ook de 20-jarige Jul van Mele is weer van de partij in Herentals.

Unis Flyers Heerenveen...

moet het voorlopig doen zonder aanvaller Kevin Nijland. De 26-jarige ijshockeyer mist in ieder geval de eerste maanden van het seizoen bij de club vanwege privé-omstandigheden. Hij traint in de voorbereiding wel gewoon mee en sluit mogelijk later aan bij de club. Hij had twaalf goals en dertien assists in veertig wedstrijden voor Heerenveen vorig seizoen. Eerder al was duidelijk dat Niels van der Vossen het eerste deel van het seizoen aan zich voorbij laat gaan.

Heten de Hannover Indians...

in de toekomst nog wel zo? In de stad is sprake van een conflict tussen de club en de uitbater van het Pferdeturm, de ijsbaan van de club. Deze Gerhard Griebler wil het aantal ijsuren van Indians fors terugbrengen om ruimte te maken voor de club Pferdeturm Hunters. Probleem is dat Griebler sinds enkele jaren de eigenaar is van het merk Hannover Indians. Hij dreigt de club nu die naam te ontzeggen. Beide partijen hebben inmiddels advocaten ingeschakeld en hopen op bemiddeling van de lokale overheid, de eigenaar van de ijsbaan.

Crocodiles Hamburg...

kampt met flink blessureleed. Chad Staley, Jordan Draper en Dennis Reimer waren al geblesseerd. Dit is reden voor de club om de 21-jarige Rico Rossi een proefcontract te geven tot en met 31 augustus. Rossi is de zoon van de gelijknamige teammanager van Kassel Huskies en speelde op lager jeugdniveau in Canada. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Odense IK zijn bij Crocodiles ook de jonge verdedigers Tom K√ľbler en Leon Fern uitgevallen. Het is nog niet duidelijk hoe lang zij uitgeschakeld zijn.

Mike Dalhuisen mag toch..

om de titel in de Tatra Cup spelen, met zijn 72 edities één van de oudste clubtoernooien in Europa. De finale van het toernooi zou oorspronkelijk op 24 augustus gespeeld worden, maar tegenstander Miskolc van Dukla Michalovce kampte met veel zieken in de selectie. De finale wordt nu op vrijdag 25 oktober in Micvhalovce gespeeld. Hij heeft in de Rus Dmitry Vorobjev ook een nieuwe teamgenoot. Hij vervangt de vertrokken Finse aanvaller Samuel Salonen.

Het is nog niet duidelijk..

of de NHL mogelijk weer tegen problemen gaat aanlopen rondom de collectieve overeenkomst tussen de liga en de spelers. De huidige overeenkomst kan met twee jaar worden verlengd als spelers en liga het daarmee eens zijn. De liga heeft inmiddels aangegeven voor de verlenging te gaan, maar de spelersvakbond moet hierover nog de knoop doorhakken.

Het lijkt er ook niet op dat..

Patrick Marleau terugkeert bij de San Jose Sharks. Volgens zijn agent is er geen overeenkomst tussen de speler en de club. Marleau wil echter blijven spelen en kijkt nu naar andere opties. Marleau speelde de afgelopen jaren voor Toronto, maar werd deze zomer naar Carolina gestuurd dat zijn contract afkocht. Daarop ging iedereen ervan uit dat Marleau terug zou keren naar de club waar hij het grootste deel van zijn loopbaan doorbracht, San Jose.