Morning Skate dakloze Joe Murphy

21 augustus 201808:03

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Brothers, een logo en een dakloze ster

In de Morning Skate vandaag aandacht voor de nieuwe import van Herentals, het WK voor vrouwen, de reisplannen van Wayne Gretzky, wat kleine transacties uit de NHL en een dakloze winnaar van de Stanley Cup.

Herentals heeft zijn..

tweede import vastgelegd. Het gaat om de 24-jarige Canadees Kyle Brothers die de afgelopen vier jaar voor Adrian College speelde op lager universiteitsniveau in de Verenigde Staten. Vorig jaar was hij met 34 putnen in 28 wedstrijden de gedeelde nummer twee op de topscorerslijst van zijn team. In totaal speelde hij 110 wedstrijden voor zijn universiteit waarin hij 52 goals en 99 assists op zijn naam bracht met 42 strafminuten. Voor zijn gang naar de universiteit speelde de in Watford, Ontario geboren Brothers op lager jeugdniveau in Canada. Vooral zijn laatste seizoen daar noteerde hij in het shirt van de Chatham Maroons met 57 goals en 65 assists in 47 wedstrijden indrukwekkende statistieken.

China was eerder dit jaar..

nog een deelnemer aan het wereldkampioenschap in Tilburg. Het land moet echter in hoog tempo worden klaargestoomd voor de komende Olympische Spelen. Daartoe wordt een grootschalig programma opgezet, waarbij prominenten uit de ijshockeywereld betrokken zijn. Zo reist niemand minder dan Wayne Gretzky binnenkort af naar China, zoals hij in onderstaande boodschap aankondigt.

Het 'grote' vrouwen-WK wordt..

komend seizoen voor het eerst met tien teams afgewerkt. Plaats van handeling is Espoo in Finland en het toernooi wordt gespeeld van 4 tot en met 14 april. In totaal worden er 29 wedstrijden gespeeld en de IIHF heeft gisteren het complete speelschema gepubliceerd. Ook het logo van het toernooi is onthuld. Dit is ontworpen door Michelle Karvinen, een veelvoudig Fins international die al op drie Olympische Spelen aanwezig was en naar verwachting ook tijdens het komende WK weer in actie zal komen voor haar land.

Klik hier voor het hele speelschema >>>

De Edmonton Oilers...

hebben Jakub Jerabek voor een jaar vastgelegd. De 26-jarige verdediger uit het Tsjechische Plzen speelde vorig seizoen 36 wedstrijden in de NHL voor Montreal en Washington, waarin hij twee goals en zes assists noteerde. Vorig seizoen was zijn eerste jaar in Noord-Amerika na een seizoen bij Vityaz Podolsk in de KHL en acht seizoenen bij de club uit zijn geboorteplaats in de Tsjechische Extraliga.

De Montreal Canadiens..

hebben aanvaller Kerby Rychel getrade naar de Calgary Flames in ruil voor Hunter Shinkaruk. Beide spelers speelden vorig jaar voornamelijk in de American Hockey League. Rychel tekende een contract voor één jaar bij de Flames, Shinkaruk voor een jaar bij de Canadiens.

Joe Murphy...

speelde bijna negenhonderd wedstrijden in de NHL tussen 1987 en 2001. Hij werd ooit als allereerste gekozen in de NHL-draft en won begin jaren negentig een Stanley Cup. Nu is hij echter een dakloze zwerver. De Canadese sportzender TSN gaat uitzoeken wat er is gebeurd. De trailer oogt al buitengewoon treurig.

Delen