Trappers Bo Subr kampioen

26 mei 201808:24

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Coaches, admirals en miljoenen

In de Morning Skate vanmorgen nieuws over onder meer contractverlengingen in Tilburg en Den Haag, een nieuwe coach voor Mechelen, de eerste wedstrijd van Mike Verschuren, de Stanley Cup-finale, de Oberliga Nord en DEL 2.

Mike Verschuren begint..

vandaag aan de competitie in Nieuw-Zeeland. De wedstrijden zijn allemaal live te zien via YouTube. Dunedin Thunder is de tegenstander van de West-Auckland Admirals. Verschuren scoorde direct voor zijn nieuwe team. De scorecard staat hier >>>

Tilburg Trappers...

heeft bekendgemaakt dat Bo Subr en Josh Mizerek ook volgend jaar weer in de bank staan bij de club. Het technische duo van Trappers tekende een overeenkomst voor een jaar met een optie voor nog een jaar. Lees er hier meer over >>>

Den Haag maakte bekend dat..

de jonge verdedigers Stijn Knoop en Justin van Baarsen ook komend seizoen te zien zullen zijn in de Uithof. De 20-jarige Knoop speelde acht wedstrijden in Beneliga en Final Four en had een goal en twee strafminuten. De 16-jarige Van Barsen had een goal en vier strafminuten.

Mechelen is de nieuwe deelnemer...

aan de Beneliga. De club maakte als eerste de technische leiding bekend. Oud-international Jesse Raekelboom is de hoofdcoach van de club, met Jos Lejeune als zijn assistent. De club krijgt bovendien een nieuwe naam en een nieuw logo. Lees er hier meer over >>>

Vijftien clubs...

hebben een aanvraag ingediend voor deelname aan de DEL2. Het gaat daarbij om de veertien clubs die sportief gekwalificeeerd zijn, waaronder promovendus Deggendorfer EC, dat in de finale om het kampioenschap van de Oberliga van Tilburg verloor. Ook Riessersee, dat in ernstige financi√ęle problemen zit, heeft een licentie-aanvraag ingediend. Als een van de clubs geen licentie ontvangt, dan is degradant Bayreuth Tigers de eerste ploeg die een plek kan innemen. Die club leverde ook alle benodigde stukken in. Begin juli moet duidelijk worden welke clubs gaan deelnemen. Vooralsnog zit de deur voor Tilburg Trappers op slot.

In de Oberliga Nord...

nog wat transfers. Zo verlengde Artjom Kostyrev zijn contract bij Harzer Falken. De 36-jarige speelde door blessureleed maar negentien wedstrijden afgelopen jaar waarin hij negen keer scoorde en tien assists voor zijn rekening nam. Aanvaller Niklas Hildebrand verlengde zijn contract bij Leipzig, waar Dominik Patocka met nog onbekende bestemming is vertrokken. Essen legde de 23-jarige aanvaller Julian Airich vast, die vorig jaar voor Freiburg twee goals en zeven assists had in de DEL2.

Noord-Amerika kijkt...

vooruit naar de finale tussen de Vegas Golden Knights en de Washington Capitals in de NHL die komende maandag begint. Alle wedstrijden zijn voor Nederland helaas midden in de nacht. De eerste twee duels worden in Las Vegas gespeeld.

Luister hier naar een preview >>>

Maandag begint ook de..

scouting combine van de NHL. Spelers die mogelijk gekozen gaan worden tijdens de komende NHL-draft worden daar medisch en fysiek getest. Ook kunnen clubs spelers uitnodigen voor een gesprek. De Zweed Rasmus Dahlin en de Rus Andrei Svechnikov zijn de favorieten om straks als eerste gekozen te worden.

Lees hier een preview van de combine >>>

De San Jose Sharks...

hebben aanvaller Evander Kane voor zeven jaar vastgelegd. TSN praat erover of de aanvaller de zeven jaar voor 49 miljoen dollar waard is >>>