37956481212 0627bbf379 k

25 oktober 201807:55

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Comeback, strikte scheidsrechters en een filthy setup

In de Morning Skate vanmorgen aandacht voor de terugkeer van Donny van Musscher, de visie van de nieuwe Slowaak van Zoetermeer, spelersnieuws uit Belgiƫ, goed nieuws voor Brian Boyle, de gemiddelde leeftijd in de Oberliga Nord en een erg mooi voorbereid doelpunt.

Donny van Musscher...

heeft zijn beslissing om zijn schaatsen op Beneliga-niveau aan de wilgen te hangen teruggedraaid. De Amsterdamse aanvaller trainde alweer twee weken mee bij Den Haag en maakt vanaf nu weer deel uit van de selectie van de regerende landskampioen. Vorig jaar had hij in 33 wedstrijden zeventien goals en 19 assists voor 36 punten.

De Slowaak Dusan Kmec...

verving recent Ludek Skop bij Zoetermeer Panters. Hij speelde inmiddels vier wedstrijden, maar de 20-jarige speler met ervaring in eigen land, in Zweden en Noord-Amerika is wel wat opgevallen. 'De kwaliteit en de snelheid zijn hier hoog, maar de scheidsrechters zijn wel erg strikt. In Amerika is het veel fysieker en wordt er meer toegelaten', vertelt hij in een gesprek met de lokale krant AD.

Kmec...

studeert international Business Management in Den Haag. Hij kwam via een gemeenschappelijke vriend in contact met coach Ondrej Kratky van Zoetermeer en stapte over toen er ruimte kwam in het team. Van de vier wedstrijden die hij speelde, werden er twee gewonnen en gingen er twee verloren. 'We speelden erg goed, maar scoorden niet voldoende. In eerste instantie is het doel om een sterk team te creƫren en goed samen te werken. In de BeNe-League hopen we als zesde te eindigen', aldus Kmec in de krant.

Leuven heeft de...

26-jarige Adam Logozzo aangetrokken als tweede buitenlander. De in Woodbridge, Ontario geboren speler kan zowel als aanvaller als als verdediger uit de voeten en speelde vorig jaar op het derde niveau in Frankrijk voor Marseille. Daarvoor was hij onder meer actief voor York University in Canada en speelde hij in eigen land op lager niveau. Hij vervangt Geordie Wudrick, die overstapte naar de Harzer Falken in de Oberliga Nord.

De Oberliga Nord..

wordt een steeds jongere competitie, schrijft het Duitse Eishockeynews. Vorig jaar lag de gemiddelde leeftijd nog op 25,88 en dit seizoen is dat 25,19 jaar. In de Oberliga SĆ¼d daalde de gemiddelde leeftijd zelfs van 26,16 naar 24,63. Dit komt voor een deel door het stoppen van een aantal oudere spelers zoals Bjƶrn Barta van Duisburg en Jan Benda van Memmingen, maar heeft ook met beleid van doen. Minder oudere spelers stappen over van de hogere niveaus naar de Oberliga, maar oudere spelers zijn meestal duurder en veel Oberliga-clubs kunnen zich die spelers niet langer veroorloven, zo schrijft het ijshockeyblad.

Voormalig eigenaar Charles Wang...

van de New York Islanders overleed onlangs. Vannacht werd er een minuut stilte voor hem gehouden.

Het gaat beter..

met New Jersey Devil Danny Boyle bij wie twee jaar geleden kanker werd geconstateerd. Vorig jaar miste hij een groot deel van het siezoen vanwege de behandelingen, alvorens hij in de play-offs een comeback maakte. De behandeling slaat gelukkig aan en de kanker is teruggedrongen, vertelt Boyle in een gesprek met NHL.com >>>

De Vegas Golden Knights..

hebben Nate Schmidt voor nog zes jaar gecontracteerd. De verdediger staat nu tot het einde van het seizoen 2024-25 onder contract bij de club voor een gemiddeld jaarlijks salaris van 5,95 miljoen dollar. Schmidt is op dit moment geschorst vanwege dopinggebruik, maar kan op 18 november zijn rentree maken voor de club.

De topper in de NHL...

tussen de Winnipeg Jets en de Toronto Maple Leafs werd vannacht gewonnen door laatstgenoemde ploeg. De wedstrijd was live te zien op sportzender NBCSN in de Verenigde Staten, voor het eerst in vele jaren dat er een onderlinge Canadese confrontatie landelijk te zien was in de VS. Het onderstaande doelpunt van John Tavares met voorbereidend werk van Mitch Marner was bijzonder de moeite waard.

Delen