Bill Daly laat de nummer één pick zien.
Bill Daly laat de nummer √©√©n pick zien. — © Instagram

29 juni 202007:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Devils, ijshockey op gang en een loterij

Het ijshockey in Nederland komt spoedig weer op gang, er is spelersnieuws uit Nijmegen, nieuwkomers in de Oberliga Nord versterken zich en in de NHL is veel te doen om de loterij om de posities in de komende draft. Dat en nog veel meer in deze maandag-editie van de Morning Skate.

Nijmegen Devils breidde...

afgelopen weekeinde de selectie uit met de 25-jarige aanvaller Jim Gudden, die vorig jaar in Zoetermeer actief was. Gudden speelde al eerder een seizoen in Nijmegen en kwam uit voor Tilburg (Oberliga), Tilburg (Beneliga) en Den Bosch (Eerste Divisie).

Lees hier meer over de transfer van Jim Gudden >>>

Jay Plamont zal juist niet..

uitkomen voor het eerste team van de Nijmeegse deelnemer aan de Beneliga. Plamont gaat komend jaar bij de club uit de Keizerstad in de Eerste Divisie spelen, zo meldt de club op zijn website. Plamont werd de afgelopen seizoenen geplaagd door enkele slepende blessures en kiest er derhalve voor dit seizoen bij de ploeg van coach Eric Mater te gaan spelen.

Herentals heeft het contract..

met forward Preston Shupe verlengd. Het wordt het derde seizoen in het team van de nog altijd regerende Beneliga-kampioen voor de 31-jarige aanvaller uit Weyburn in Saskatchewan.

Lees hier meer over het bijtekenen van Preston Shupe >>>

Puk Daniels heeft zijn...

terugtreden als ligamanager van de Beneliga bekendgemaakt. Daniels fungeerde twee jaar lang als de man die de dagelijkse gang van zaken in de competitie voor zijn rekening nam.

Lees hier meer over het vertrek van Daniels >>>

De ijshockey-activiteiten...

in ons land komen langzaam weer op gang. Zo begint, onder voorbehoud van de coronarichtlijnen van IJshockey Nederland, op 11 juli van dit jaar het CCM Skill Development Camp op zeven zaterdagen op rij. De trainingen zijn een initiatief van Thillarts Academy.

Lees hier meer over de trainingen >>>

IJsbaan De Westfries...

in Hoorn is vanaf 1 juli voor het eerst de hele zomer open. Volgens manager Jakko Jan Leeuwang is er interesse vanuit heel Noord-Nederland voor ijstijd, zo vertelt hij in Noordhollands Dagblad. Lokale club Blue Mountain Cougars gaat iedere maandag trainen met twee seniorengroepen en een jeugdgroep. Bestuurslid Jeroen Klappe is hier erg blij mee. 'We zijn half maart op stel en sprong gestopt. Nu kunnen we weer lekker ijshockeyen. Hartstikke leuk!'

De nieuwkomers in de Oberliga Nord...

blijven met spelersnieuws komen. De Hammer Eisbären hebben de 23-jarige aanvaller Gianluca Balla vastgelegd, die de afgelopen jaren in de Oberliga actief was voor Timmendorfer Strand, Hamburg Crocodiles en Leipzig IceFighters. Voor die laatste club had hij vorig jaar in 44 wedstrijden 12 goals en 23 assists.

Diez-Limburg legt...

de 23-jarige Duitse-Oekra√Įner Gleb Berezovskyy vast. De aanvaller speelde de afgelopen drie seizoenen in de regionalliga voor Herforder EV, waar hij in 124 wedstrijden tot 71 goals en 140 assists kwam. Met de club won hij in 2018 en 19 het kampioenschap. Nu wisselt hij naar het eveneens naar de Oberliga promoverende Diez-Limburg. Eerder deed hij ervaring in de Oberliga op bij Rostock.

Hamburg Crocodiles heeft de overeenkomst...

met aanvaller Dennis Reimer met twee jaar verlengd. De 27-jarige forward maakte vorig jaar de overstap vanuit Bad Nauheim in de DEL2 naar de Oberligaclub uit de havenstad waar hij in 38 wedstrijden 20 goals en 35 assists voor zijn rekening nam. Reimer speelde in de DEL2 eerder ook voor Ravensburg en Frankfurt.

Afgelopen weekeinde was in de NHL..

de draftloterij. Met een opvallende uitkomst: de nummer één draftpick gaat naar een ploeg die straks in de voorronde van de play-offs wordt uitgeschakeld. De kans dat de balletjes zo zouden vallen, zijn 2,5 procent. Los Angeles heeft de tweede keuze, Ottawa de derde (via San Jose), Detroit de vierde en Ottawa op nummer vijf zijn eigen pick.

Lees en luister hier naar meer over deze opmerkelijke uitkomst >>>

En om deze speler gaat het...

allemaal straks tijdens die draft. De algemene verwachting is dat Alexis Lafreniere de eerste pick is tijdens de komende draft. Hij speelde de afgelopen jaren voor Rimouski in de QMJHL, een team waar vaker sterren uit de NHL vandaan komen. Vincent Lecavallier, Brad Richards, Sidney Crosby en Michael Frolik om er maar een paar te noemn.

Intussen nadert het begin..

van de voorbereidingen op de hervatting van het seizoen, waarbij de exacte speellocaties nog altijd niet bekend ijn gemaakt, met rasse schreden. Tijdens de trainingskampen hoeven spelers niet verplicht in quarantaine op een neutrale locatie. Spelers mogen gewoon naar huis als ze niet op de baan zijn.

Lees hier meer over dit nieuws >>>