JńĀnis Sprukts
JńĀnis Sprukts — © Snackpoint Eaters Geleen

4 september 202006:32

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Een Letse international, een afgelaste wedstrijd en drie keer een game 7

Geleen sloeg een opmerkelijke slag op de transfermarkt door een veelvuldig Lets international aan te trekken, ook Flyers breidde de selectie uit, Leiden heeft goed nieuws over de nieuwe ijshal, Björn Bombis vertrekt bij Scorpions, Jokerit en Dynamo Minsk speelden niet en in de NHL gaan drie series naar een beslissende zevende wedstrijd.

Snackpoint Eaters sloeg...

een belangrijke slag op de transfermarkt met het aantrekken van de voormalige Letse international JńĀnis Sprukts voor het komende seizoen. De 38-jarige Sprukts vertegenwoordigde Letland onder meer op twee Olympische Spelen en meer dan tien wereldkampioenschappen. Ook speelde hij in een reeks topcompetities, inclusief de NHL.

Lees hier meer over de komst van JńĀnis Sprukts >>>

Unis Flyers breidt de selectie uit...

met de 20-jarige aanvaller Guy Kunst, die de afgelopen seizoenen uitkwam in de Beneliga voor Tilburg Trappers. De club maakte tevens bekend dat verdediger Wesley Zoutman voor een seizoen bijtekende bij de club.

Lees hier meer over het spelersnieuws uit Heerenveen >>>

Er zit schot in de plannen...

voor nieuwbouw van de ijshal in Leiden. Afgelopen vrijdag is de aanbesteding voor de bouw van de combinatie van zwembad en ijshal begonnen.

De clubs in de Oberliga..

hakken op 15 september definitief de knoop door over de start van het nieuwe seizoen halverwege oktober. Vooralsnog houden de clubs daaraan vast, waarbij bond en clubs opnieuw een dringend beroep op de overheid doen om het ijshockey op het derde niveau te steunen. De DEL en DEL2 vallen wel onder een noodsteunregeling, maar de Oberliga's niet.

Lees hier meer over de teleconferentie van de Oberliga-clubs en de bond >>>

Dinslaken Kobras en het Oberliga-team van...

Krefeld spelen vanavond een oefenwedstrijd in de hal van de Kobra's. Het is de tweede ontmoeting tussen de twee clubs in korte tijd, de eerste ontmoeting werd met 9-4 gewonnen door Krefeld. Die wedstrijd werd zonder publiek gespeeld, maar bij de ontmoeting van vanavond zijn onder voorwaarden 300 toeschouwers welkom. Zo gebeurt de verkoop van toegangskaarten alleen online.

Hannover Scorpions moet het komend seizoen...

zonder topschutter Björn Bombis doen. Langdurige onderhandelingen over een nieuw contract voor de makkelijk scorende aanvaller zijn uiteindelijk op niets uitgelopen. De club hoopte dat de beslissing over het bijtekenen zou kunnen wachten tot er meer duidelijk is over de seizoensstart, maar Bombis heeft nu besloten elders een nieuwe uitdaging te zoeken. De 37-jarige speler was twee jaar geleden nog de topscorer van de Oberliga Nord met 101 punten en werd verkozen tot speler van het jaar.

Update: Inmiddels is duidelijk dat Bombis komend seizoen voor nieuwkomer Herford speelt in het komende seizoen.

Jokerit Helsinki en Dynamo Minsk...

hebben hun onderlinge openingswedstrijd van het seizoen in de KHL gisteren niet gespeeld. De wedstrijd in het politiek onrustige Wit-Rusland ging niet door, nadat Jokerit niet afreisde naar de uitwedstrijd. Hoe de situatie exact in elkaar zit, is op dit moment nog onduidelijk. De KHL meldt dat Jokerit niet is komen opdagen en derhalve een reguliere nederlaag te verwerken krijgt, Finse media melden dat de ontmoeting juist door de KHL is afgezegd.

Intussen wordt er elders...

in die competitie wel gewoon gespeeld, met hier en daar erg fraaie doelpunten, zoals deze met een wel erg fraaie assist.

Intussen is het in de NHL...

enorm spannend in de drie nog lopende series. Op woensdag al won Colorado de zesde wedstrijd in de serie tegen Dallas met 4-1, waardoor die serie nu 3-3 gelijk staat. Nathan MacKinnon heeft nu in veertien achtereenvolgende wedstrijden voor de Avalanche tenminste één punt gescoord. Hij had een goal en een assist in de zege. Nikita Zadorov, Cale Makar en Mikko Rantanen scoorden de andere goals. De serie gaat vandaag verder.

Ook de Philadelphia Flyers

hebben zich teruggeknokt vanuit een 3-1 achterstand in de serie tegen de New York Islanders en staan nu weer op 3-3. Vannacht scoorde Ivan Provorov na iets meer dan vijftien minuten spelen in de tweede overtime het winnende doelpunt in de 5-4 zege voor de Flyers. Ook hier volgt dus een beslissende zevende wedstrijd.

De Vancouver Canucks...

hadden in Thatcher Demko een held in het doel. Hij maakte maar liefst 48 saves vannacht in de zesde wedstrijd tegen de Vegas Golden Knights en pakte een weergaloze shutout. Jake Virtanen, JT Miller, Quinn Hughes en Bo Horvat kwamen allemaal tot scoren, waardoor een 4-0 eindstand op het scorebord verscheen. Ook deze serie gaat naar een zevende wedstrijd. Tampa Bay Lighting is daardoor nu nog altijd de enige ploeg die zich heeft geplaatst voor de conference finals.