Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Morning Skate: Es sind die Play-Offs Baby

Morning Skate: Es sind die Play-Offs Baby

Tilburg Trappers begint vandaag aan de play-offs in de Oberliga, Jong Oranje speelde tegen Jong België, een opmerkelijke outdoor game in de NHL en nog veel en veel meer. Welkom bij de Morning Skate.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Jong succes

Het Nederlands team onder 18 jaar toonde zich in Belgrado met 5-2 te sterk voor de Belgische leeftijdsgenoten. Tobie Tjin-A-Ton, Robin Gijsberts, Eric Brand Thom Smits en Guy Kunst namen de treffers voor hun rekening. Jeffie Versin en Stefaan Swennen waren succesvol namens België. Jaimy Missler maakte 23 saves. Nederland staat nu tweede in de poule met zes punten uit drie wedstrijden, gelijk in punten met Spanje en Servië, maar achter het nog ongeslagen Australië. Morgen staat de kraker tussen Nederland en Australië op het programma die duidelijk gaat maken of Oranje nog kans blijft maken op promotie. De wedstrijd is op een stream live te zien.

Es sind die Play-Offs

Dit weekeinde begint de ontknoping in de Beneliga, maar vanavond kunnen ijshockeyfans al genieten van het begin van de play-offs voor Tilburg Trappers. De eerste wedstrijd in de best-of-five in de eerste ronde tegen Hamburg staat op het programma en Trappers heeft thuisvoordeel. De ploeg van coach Bohuslav Subr moet het zonder de geschorste Bjorn Willemse stellen, hij mist ook de volgende twee ontmoetingen, maar beschikt verder over een complete selectie. De wedstrijd begint om 20.00 uur en seizoenkaarthouders hebben deze ronde nog gratis toegang.

Bagging Crocodiles

Door de daling van de tweede naar de vierde plaats op de ranglijst in het slotweekeinde krijgt Tilburg een wat lastigere tegenstander dan mogelijk was. Toch is Tilburg de huizenhoge favoriet tegen Crocodiles Hamburg. Vier keer kwamen de teams elkaar tegen dit seizoen en vier keer won Tilburg. Trappers scoorde 27 keer en Hamburg negen keer. De laatste ontmoeting eindigde zelfs in een wervelende 9-1 overwinning. Toch blijft het opletten op de twee imports van Hamburg, Brad McGowan en Josh Mitchell, die samen dit seizoen liefst 223 punten neerzetten en die in die 9-1 nederlaag ontbraken in de opstelling. Ook is er nog verdediger Christoph Schubert, jarenlang actief voor de Ottawa Senators die ook meer punten (77 in 41 wedstrijden) veroverde dit seizoen dan welke individuele Trapper dan ook. Verder is er nog Andre Gerartz, maar daarmee houdt het bij Hamburg ook direct op. Daarmee is de opdracht duidelijk, hou het supertrio in toom en de volgende ronde is in zicht voor Tilburg. Ook international Raphael Joly begint aan de play-offs. Met Duisburg speelt hij vandaag de eerste ontmoeting in de serie tegen Halle.

Leermakers

Linesman Joep Leermakers behoort tot de zestien referees en zestien linesmen die door de IIHF zijn gekozen voor het wereldkampioenschap ijshockey zoals dat in mei wordt gespeeld in Keulen en Parijs.

The Toronto Rookies

Met zijn assist op de goal van Connor Brown bereikte Toronto-aanvaller William Nylander de grens van vijftig punten voor het seizoen. Het is de eerste keer sinds begin jaren negentig, Winnipeg Jets, dat in een team in de NHL drie rookies deze mijlpaal bereiken. Eerder kwamen Auston Matthews en Mitch Marner al over deze grens. De topscorer in de rookie-race speelt echter voor de Jets, de Fin Patrick Laine. De rookies van de Leafs lijken het ook wel goed met elkaar te kunnen vinden, al laat het filmpje hieronder zien dat Nylander bij een deel van het publiek het populairst is.

Outdoor glory

Komend seizoen wordt er een outdoor game gespeeld in Ottawa, tussen de Senators en de Montreal Canadiens. Dat gebeurt in het stadion van de RedBlacks, het team dat speelt in de CFL. Een poging om de wedstrijd op het prachtige locatie te spelen in het centrum van de stad liep eerder stuk op bezwaren vanuit de lokale overheid.

McDavid

Intussen blijven Connor McDavid en Patrick Maroon het erg goed doen voor de Edmonton Oilers, zoals deze goal in de dikke overwinning op de Boston Bruins.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum