Eaters teamfoto RBS winst 09 2017

25 september 201707:43

Door Remco

Morning Skate: Feest in Geleen, Chiefs, Crowdfunding en een oude bekende

Het seizoen is nu echt van start. In de Morning Skate genieten we nog even na van de Ron Bertelingschaal, kijken we terug op de sterke start van Leuven, de mokerslag van Tilburg en aandacht voor een mooie crowdfunding voor de U18 vrouwen.

Feest in Geleen

Geleen won gisteravond voor de tweede maal op rij de Ron Bertelingschaal na een enerverend duel. Geniet nog even mee met de foto’s van Lex Eckhardt.Lees hier ons wedstrijdverslag.

Beker van België

Eerder berichtten we al over de winst van Luik in Antwerpen maar de grote winnaar van het weekend is Leuven Chiefs. Leuven won zaterdagavond in eigen huis van titelverdediger Herentals. Leuven boog een 2-4 achterstand om in een fraaie 6-5 zege.

Een dag later ging Chiefs op bezoek in Turnhout. Daar had de ploeg geen kind aan Turnhout Tigers. Leuven won met 2-12. Turnhout kwam nog wel op een 1-0 voorsprong. De nieuwe import Scott Wamganz had vijf goals en de teruggekeerde Marco Piro scoorde tweemaal.

Oude bekende

In Mechelen zagen we de terugkeer van een oud-Chief en een bekend gezicht uit het Belgische ijshockey. De Coldplay Sharks maakte bekend dat oud-international Joris Peusens dit seizoen terugkeert op het ijs. Mechelen speelde eerder dit weekend ook een oefenwedstrijd tegen Dordrecht en won met 12-2.

Foto: website ColdPlay Sharks

Sharks Friendly Peusens 09 2017

Crowdfunding U18

De mannen van de recent gelanceerde website Face-off.nl zijn een crowdfunding gestart voor de U18 vrouwen. Zij moeten in januari 2018 naar Mexico City voor hun allereerste WK. Als er geen geld ingezameld wordt, dan moet elke speelster 900 euro uit eigen zak betalen. Via de website van het bedrijf Dream or Donate kan iedereen doneren om de speelsters financieel te steunen.

Trappers domineert Duisburg

Tenslotte nam Trappers revanche op rivaal Duisburg voor de oefennederlaag van vrijdag. Zondagavond won Trappers met 2-7 in het hol van de vos. Jordy van Oorschot maakte zijn rentree na een blessure en deed twee periodes mee. De goals kwamen op naam van Jordy Verkiel en Mickey Bastings(beiden 2 goals), Danny Stempher, Alexey Loginov en Jonne de Bonth.

Vrijdagavond begint het nieuwe seizoen in de Oberliga. Kampioen Trappers start met een thuiswedstrijd tegen Preussen Berlijn. De wedstrijd in Stappegoor begint om 20.00 uur.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Oefenduels

Tenslotte nog wat uitslagen van oefenduels. Nijmegen verloor opnieuw vna Hamm. De Eisbären waren met 4-2 te sterk. Marek Pitka en Levi Houkes maakten de goals voor Devils. Ook Eindhoven Kemphanen ging onderuit in Duitsland. EHC Neuwied won met 7-4 in een duel met vele strafminuten. Nick Verschuren wist wel driemaal te scoren voor de ploeg van coach Larry Suarez.

Duisburg heeft...

een vervanger aangetrokken voor de voor het seizoen geblesseerd uitgevallen aanvaller Pavel Pisarik. De ervaren Letse aanvaller Armands Berzins is de nieuwe speler voor de Füchse. De 33-jarige veelvuldig Lets international speelde vorig seizoen in Frankrijk en was daarvoor onder meer actief in competities in eigen land, Wit-Rusland, Oekraïne, Kazachstan en Italië. Ook speelde hij 114 wedstrijden in de KHL en elf wedstrijden op de Olympische Spelen.

Andere oefenwedstrijden uit de Oberliga Nord...

zagen Hamburg wederom winnen, deze keer met 5-1 van Harzer Falken. Leipzig was met 6-4 te sterk voor Weiden, terwijl Herne met 4-9 won bij regionalliga-ploeg Ratingen. Halle ging met 1-4 onderuit tegen Hannover Scorpions en Essen verloor in eigen huis met 2-4 van Hannover Indians. Rostock was tenslotte met 4-2 de baas over HSV, dat in de regionalliga speelt.

Maurice 'The Rocket' Richard...

heeft er postuum alsnog een punt bijgekregen in zijn officiële statistieken. De Canadiens-legende, naar wie de prijs voor de topscorer in de NHL is genoemd, kreeg een assist op zijn naam in een wedstrijd die 72 jaar geleden werd gespeeld tussen de Montreal Canadiens en de Boston Bruins. Het betreft een assist op een goal van Toe Blake, waardoor hij nu 966 punten heeft voor zijn loopbaan. Hij is daarmee de nummer 93 op de all time topscorerslijst van de NHL.

De voorbereiding van de...

Pittsburgh Penguins gaat gewoon door. Vrijdag werd met 4-3 gewonnen van de Blue Jackets, waarbij de in Nederland geboren Daniel Sprong een goal voor zijn rekening nam, zijn eerste in de voorbereiding. Vannacht was St. Louis met 4-1 te sterk voor de Penguins.