Trappers Blue Devils kans

13 april 201808:34

Door Joep Meijsen

Morning Skate: finales, veranderingen en play-offs

Vanavond het eerste duel in de play-offsserie tussen Tilburg en Deggendorf, terwijl ook twee niveaus hoger de finale van start gaat. Verder aandacht voor een verandering in de bank bij Rusland en natuurlijk de play-offs in de NHL.

Tilburg Trappers begint...

vanavond aan de finaleserie tegen Deggendorfer SC, de kampioen van de Oberliga Süd. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter is Ruben Kapzan. Op de lijnen staan Maik Blankart en Alexander Zislin. De 28-jarige scheidsrechter speelde zelf in het verleden in de Oberliga en richt zich pas sinds dit seizoen volledig op een scheidsrechtersloopbaan. Tot vorig jaar speelde hij ook nog deels voor Passau Black Hawks in de Bayernliga. Mocht Deggendorf de serie de komende twee weken winnen, dan wordt de ploeg voor het eerst sinds 1979 kampioen in de Oberliga. Voor meer over DSC zocht IJshockeynederland.nl antwoord op acht vragen over de tegenstander van Trappers >>>

De regerende kampioen...

zal vol vertrouwen beginnen aan de serie. Tilburg verloor sinds de overstap vanuit Nederland naar het derde niveau in Duitsland nog nooit een play-off-serie. Het Duitse ijshockeyblad Eishockeynews roept Tilburg in ieder geval uit tot favoriet, mits de ploeg het aantal straffen binnen de perken houdt en niet zo slordig met de kansen omspringt als vooral in het vierde duel tegen Hannover in de halve finales. De serie zal veel publiek trekken. Beide teams verkochten in de halve finales de meeste wedstrijden (zo goed als) uit en de kaartverkoop voor de finalewedstrijden loopt op beide locaties goed. De wedstrijd vanavond is voor thuisblijvers te volgen via een betaalde stream >>>

De aandacht in het Duitse ijshockey...

gaat de komende dagen vooral uit naar de finale in de DEL, die ook vanavond van start gaat. Die gaat tussen de twee beste ploegen uit de reguliere competitie, München en Berlijn. De door Red Bull gesponsorde ploeg uit München gaat voor een hattrick aan kampioenschappen, terwijl Berlijn graag terug op de troon wil die het sinds 2005 al zeven keer bezette. De laatste keer was echter alweer in 2013. Beide teams hebben nog een lange weg te gaan om recordkamioen te worden. Dat is de Berliner Schlittschuhclub met negentien kampioenschappen. De laatste daarvan was overigens in 1976 en er zal ook geen titel meer bijkomen. De ijshockeyafdeling van de club werd in 2007 opgeheven.

IJshockey Nederland sloot...

een overeenkomst met Brabant Sport rondom het WK in Tilburg dat over anderhalve week begint. Lees er hier meer over >>>

In Rusland is bondscoach...

Oleg Znarok enkele weken voor het grote WK aan de kant gezet en vervangen door Ilya Vorobyov. 'Voor mij kwam de benoeming als een verrassing. Gisteren wist ik nog van niets. Nu gaan we aan het werk', zei de nieuwe coach die vooralsnog als interim is benoemd. Znarok won eerder dit jaar met de 'atleten uit Rusland' nog de gouden medaille op de Olympische Spelen en werd eerder ook al wereldkampioen met de Russen. Vorobyov speelde ruim vierhonderd wedstrijden in de DEL voor onder meer Krefeld en Frankfurt en werd met Metallurg Magnitogorsk als coach in 2016 KHL-kampioen. Na zijn ontslag daar afgelopen november zat hij zonder club.

Op het WK in Italië..

Division IB, het niveau waar de Nederlandse dames volgend jaar spelen, is Polen gedegradeerd. Zaterdag valt de beslissing over de promotie. Italië heeft de beste papieren, maar Zuid-Korea en Kazachstan maken ook nog kans. Opvallend is dat de drie favorieten elkaar niet tegenkomen op de laatste speeldag. Lees hier meer over dat kampioenschap >>>

De Boston Bruins...

zijn de serie tegen de Toronto Maple Leafs begonnen met een 5-1 overwinning in eigen huis. David Pastrnak had een goal en twee assists, terwijl Brad Marchand en David Krjeci ieder een goal en een assist op hun naam brachten. De Bruins scoorden drie keer in zes pogingen op de powerplay.

De Nashville Predators

klopten vannacht de Colorado Avalanche met 5-2. Filip Forsberg had twee goals in de derde periode die het verschil maakten tussen de twee ploegen. Colorado stond vroeg in de tweede periode nog met 2-1 voor.

De Bread Man...

Artemi Panarin scoorde na ruim zes minuten spelen in overtime het winnende doelpunt in de 4-3 overwinning van de Columbus Blue Jackets in het openingsduel van hun serie tegen de Washington Capitals.

Evander Kane...

had nog nooit een play-offwedstrijd gespeeld in de NHL. In zijn eerste, namens de San Jose Sharks tegen de Anaheim Ducks, scoorde hij twee keer en hielp zijn ploeg daarmee aan een 3-0 overwinning. Martin Jones pakte zijn vijfde shutout in de play-offs met 25 saves.

Ondrej Palat had...

een goal en twee assists namens de Tampa Bay Lightning, die hun serie tegen de New Jersey Devils begonnen met een 5-2 overwinning.